Advertisement Advertisement
26.9 C
Província de Tarragona
Divendres, setembre 29, 2023

Un Banc d’Espanya desorientat

Interior del Banc d'Espanya, el mes de març de 2014. La foto correspon a un reportatge de DAVID OLIETE publicat fa dos anys al FET a TARRAGONA.
Interior del Banc d’Espanya, el mes de març de 2014. La foto correspon a un reportatge de DAVID OLIETE publicat fa dos anys al FET a TARRAGONA.

Un altre globus sonda de l’alcalde Ballesteros. Una nova proposta al voltant del Banc d’Espanya que sona a ‘qui dia passa any empeny’. L’enèsima filtració periodística per veure què n’opina la gent. I el cert és que el titular del Diari de Tarragona de diumenge passat que diu que l’alcalde “estudia convocar una consulta” sobre l’edifici tancat des de fa 13 anys a la Rambla Nova només crida l’atenció de polítics i periodistes. El ciutadà mitjà està fart d’anuncis que no s’acaben de concretar mai i passa del tema.

 

“No descarto convocar una consulta com ja vaig fer amb el pàrquing Jaume I“, afirma Ballesteros. I aquest, precisament, no seria el millor exemple, perquè es va fer poc abans de les eleccions i només ha servit per dilatar la resolució d’un dels problems més greus i crònics de la ciutat. Un any després, el gran forat tapat davant del rectorat de la URV continua igual de buit i inutilitzat.

 

El tema del Banc d’Espanya no es resol recollint les propostes dels diferents grups municipals i posant-les a votació popular. És un altre intent erroni de donar resposta concreta a un problema concret. El que necessita Tarragona són uns polítics (al govern i a l’oposició) que tinguin una visió general de la ciutat pel que fa a les necessitats d’equipaments i un full de ruta àmpliament consensuat.

 

Primer, determinem amb els tècnics i els experts quines són les principals mancances culturals i socials de Tarragona. Després analitzem de quins immobles  es disposa per donar-los-hi la millor utilitat possible i quins pressupostos hi ha per fer inversions. Per cert, on és el Pla d’Equipaments Culturals del 2010? Ja no serveix? Aquí teniu el document encarregat durant el primer mandat de Ballesteros.

 

Mentrestant, anunciar que s’estudia una possible consulta ciutadana, que es convocarà una junta de portaveus i que s’estudiaran diverses alternatives per donar ús al Banc d’Espanya és seguir afrontant el tema sense tenir al cap un projecte global i de futur a mig i llarg termini per Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here