Advertisement Advertisement
Carregant ...

La plaça de la Catalunya sud

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Els antics corrals de la plaça de toros s'han conservat amb un tendal de colors. Foto: RICARD LAHOZ

Els antics corrals de la plaça de toros s’han conservat amb un tendal de colors. Foto: RICARD LAHOZ

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors de la revista  FET A TARRAGONA,  que amb el seu suport econòmic resulten imprescindibles per tirar endavant el projecte periodístic en format paper i en format digital.  Si voleu contribuir amb una quota anual de 30 € ens ajudareu a que el FET sigui un mitjà encara de més qualitat. Per això  us demanem el vostre suport i que us hi apunteu omplint  aquesta butlleta).

Una estructura metàl·lica i lleugera en forma de tendal, formada per desenes de rombes de colors vistosos, sorprèn el visitant. Un sostre que suma un vermell i un taronja ben vius dóna a l’espai (molt amagat) un aire d’envelat de festa major. La coberta ofereix ombra i intimitat, a recer de les mirades curioses dels veïns dels blocs d’habitatges que envolten un lloc desconegut i sense ús des de fa més d’una dècada al centre de Tarragona: els antics corrals de la plaça de toros.

Aquests 1.200 metres quadrats de superfície estan ubicats entre el nou immoble destinat a oficines i serveis de tres plantes de la Tarraco Arena Plaça (TAP) i els edificis dels carrers Mallorca i Sevilla. S’hi conserva la distribució original en estances per als animals, a més de les portes, els murs de pedra, els burladeros, l’abeurador i la menjadora. No s’han volgut destruir els corrals perquè també formen part de la història del recinte construït a finals del segle XIX i ofereixen un encant singular. A l’espai només li cal una rentada de cara final per posar-lo a punt i donar-li noves funcions de lleure, especialment a l’estiu.

Accedim a aquesta àrea a través d’un passadís que s’ha obert al nou edifici de serveis i que segueix fidelment el recorregut que feien els toros, en sentit contrari al nostre, dels corrals a l’arena de la plaça. Tota aquesta zona és la gran desconeguda, encara, de la TAP. L’immoble, de 800 metres quadrats, acull les oficines de l’empresa APIC, que gestiona el recinte, a més de camerinos, vestidors, magatzems, consultori de primers auxilis i les dependències necessàries per afrontar la logística d’un concert multitudinari, una fira amb desenes d’expositors o un sopar d’empresa amb centenars de convidats. Fins i tot ja tenen previst l’espai per als àrbitres que vindran l’any que ve per a la competició de gimnàstica rítmica i artística dels Jocs Mediterranis. Els guies d’aquesta passejada per les entranyes de la TAP són Xavier Romaní, arquitecte i director del projecte de remodelació del conjunt del recinte; Vicenç Veses, director tècnic d’Enginyeria de la Diputació; Pep Anton Teruel, cap de secció de Projectes d’Arquitectura de la mateixa institució, i Jesús Féliz, representant de l’empresa APIC.

Amb una capacitat per a més de 10.000 espectadors, la TAP és el segon recinte cobert més gran de Catalunya, només per darrere del Palau Sant Jordi. Després d’una dècada d’obres finançades per la Diputació, el repte és ara treure partit d’un espai únic i singular.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que dediquem a la Tarraco Arena Plaça i que publiquem íntegrament al número 18 del FET a TARRAGONA. La revista es pot comprar a:

Llibreria La Capona, Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà i Cal Matias (Serrallo).

Amb la revista va de regal el fascicle dedicat al Teatre Romà dins del col·leccionable dels monuments de Tàrraco, Patrimoni Mundial.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *