Advertisement Advertisement Advertisement
11.4 C
Província de Tarragona
Divendres, març 24, 2023

Fins quan suportarem l’escàndol ferroviari?

Usuaris dempeus en un dels trens regionals d'aquest matí de dimarts en direcció Barcelona. Foto: VALENTÍ PARRILLA
Usuaris dempeus en un dels trens regionals d’aquest matí de dimarts en direcció Barcelona. Foto: VALENTÍ PARRILLA

Benvolgut alcalde Josep Fèlix Ballesteros,

Escric aquestes línies còmodament des de casa mentre segueixo a través de Twitter l’enèsima incidència ferroviària (retards i canvis de tren) i després d’una altra jornada patètica al tram de la línia que ens connecta amb les Terres de l’Ebre i que va deixar atrapats durant més de dues hores desenes de viatgers entre l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant. Li escric perquè cada matí -i a totes hores- molts tarragonins i tarragonines pateixen un servei molt deficient i una estació tercermundista, impropis d’una capital com Tarragona.

 

M’adreço a vostè, però també als alcaldes d’Altafulla i Torredembarra, Fèlix Alonso i Eduard Rovira, respectivament, perquè molts veïns d’aquestes poblacions també agafen cada dia el tren per anar a treballar a Barcelona. I m’adreço als alcaldes de Vila-seca, Salou, Cambrils i tot el recorregut fins a Tortosa i l’Aldea. I m’adreço al diputat del PSC al Parlament, Carles Castillo, que piula sovint les incidències ferroviàries, i al govern de la Generalitat (al seu delegat a Tarragona, Òscar Peris), que ha decidit acatar de manera vergonyant les indicacions d’ADIF per retardar els horaris oficials dels trens d ela línia R-16 (la de Tortosa).

 

Fins quan haurem d’aguantar i suportar aquest insult i actitud arrogant per part d’ADIF i RENFE? Com és possible que els representants institucionals del territori no es mobilitzin davant d’un escàndol majúscul com el que afecta a diari a milers d’usuaris? S’adonen que els afectats són veïns dels seus municipis que van a treballar o fer gestions a Barcelona i també turistes que s’allotgen a la Costa Daurada i volen anar a passar un dia de lleure a la capital catalana?

 

Com a capital del sud del país, alcalde Ballesteros, el convido a exercir amb generositat aquesta capitalitat i convocar els alcaldes afectats de la demarcació per tirar endavant iniciatives polítiques i mobilitzacions. La situació és insostenible. A les Terres de l’Ebre, l’entitat Trens Dignes està realitzant una feina exemplar, però la societat civil en solitari no pot canviar les coses. Calen accions contundents i cal la implicació plena dels alcaldes i del Govern de Catalunya per dir prou a l’enèsim menyspreu de l’Estat.

Tren que circula amb una hora de retard i només tres vagons. Foto: QUIM PONS
Tren que circula amb una hora de retard i només tres vagons. Foto: QUIM PONS
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here