25.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

Onze de Setembre: Tarragona, amfitriona

L'Onze de Setembre de 2013: el pas de la Via Catalana per la plaça Imperial Tàrraco. Foto: RICARD LAHOZ
L’Onze de Setembre de 2013: el pas de la Via Catalana per la plaça Imperial Tàrraco. Foto: RICARD LAHOZ

Tarragona serà aquest diumenge amfitriona de la Catalunya sud en la gran manifestació sobiranista de l’Onze de Setembre. Per primera vegada. El 2013, la Via Catalana cap a la Independència -la cadena humana de més de 400 kms. que va travessar el país- va passar per la ciutat entre l’entusiasme de milers de tarragonins. Ara, però, és diferent: Tarragona és una de les cinc seus de la convocatòria de l’ANC per la Diada i rebrà uns 200 autocars i  milers de persones procedents de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

 

Som davant d’una oportunitat magnífica per mostrar desacomplexadament la nostra catalanitat, actuar com uns grans amfitrions i refermar que una part majoritària de la ciutat vol superar la imatge de la Tarragona resclosida, apàtica i conservadora que navega a l’empara d’unes estructures polítiques, econòmiques i funcionarials encara fortament arrelades. Som davant d’una ocasió única per ensenyar  la Tarragona que no s’identifica amb la imatge de capital provincial administrativa, i sí la Tarragona que se sent dinàmica, emprenedora, progressista, ambiciosa i sobirana, la que vol resultar atractiva per a la gent del sud i de tot el país.

“Hi ha tantes raons, o més, per sortir al carrer que a la Diada de 2012”

La Tarragona que es manifestarà a la Rambla l’11 de Setembre és la que reclama un futur de progrés econòmic, amb unes infraestructures adequades al nostre potencial i que l’estat espanyol ens nega. És la dels trens dignes i puntuals, la del corredor mediterrani, la de l’autovia fins a Lleida, la del port i l’aeroport gestionats des d’aquí… la que vol acabar amb els trams de via única i amb les carreteres ‘nacionals’ que deixen víctimes a l’asfalt.

Pancarta penjada aquesta setmana al Balcó del Mediterrani. Foto: ANC
Pancarta penjada aquesta setmana al Balcó del Mediterrani. Foto: ANC

“El sud és imprescindible per assolir la República catalana”, asseguren els organitzadors de la concentració de la Diada Nacional a Tarragona. “Cal la complicitat de tots els demòcrates per fer front a la negativa de l’estat espanyol  a permetre el dret a decidir del poble de Catalunya”, afegeixen. Les raons per assistir a la manifestació es multipliquen per la deriva autoritària del govern espanyol i les amenaces a la sobirania del Parlament de Catalunya. Avui hi ha tants motius, o més, per sortir al carrer que l’Onze de Setembre de 2012. I també de 2013, 2014 i 2015.

 

Amb els ànims ben alts, sobretot després de l’anunci que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell estarà diumenge a Tarragona, l’Assemblea Nacional i Òmnium Cultural ultimen els detalls d’una jornada, una altra, que preveuen massiva, històrica. Vindrà tanta gent de fora que diumenge serà un dia diferent i singular a Tarragona des de bon matí, aprofitant les activitats i la fira d’entitats preparades al passeig de les Palmeres, però també les de la Part Alta que organitza la Comissió 11 de Setembre i la pròpia diada castellera del migdia al pla de la Seu. L’objectiu de la tarda serà omplir 10 trams de la Rambla Nova, des del Balcó fins a la plaça Imperial. Un altre repte que demostrarà la força de mobilització de l’independentisme i la capacitat de Tarragona com a gran capital amfitriona del sud de Catalunya. Perquè el sud està ben viu.

La Diada del 2013 milers de persones es van concentrar a la Rambla Nova. Foto: RICARD LAHOZ
La Diada del 2013 milers de persones es van concentrar a la Rambla Nova. Foto: RICARD LAHOZ
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here