10.6 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

Retorn al futbol genuí

al Nou Estadi: Foto: DAVID OLIETE
L’Alvaro, la Mireia i el Rubén, amb la pilota al Nou Estadi: Foto: DAVID OLIETE

Es diuen Álvaro Cano, Mireia Pons i Rubén Almazán, tenen diagnosticat síndrome de Down i són tres dels integrants d’un nou equip del Nàstic que es presenta com el més genuí de l’entitat grana, amb gent de casa i aquella essència que desprèn l’esport entès només com allò que vol dir la paraula. Aquí no hi ha grans fitxatges, ni el ressò que envolta molts cops de manera exagerada el món del futbol, però la passió que desprenen els tres capitans d’aquest Nàstic Genuine es mou entre els orígens, a les public schools angleses, i l’admiració més contemporània dels nens per les icones dels millors clubs.

 

A l’Álvaro i el Rubén els coneix pràcticament tothom que ha passat un dia pel Nou Estadi. No hi ha partit del Nàstic dels darrers quinze anys en què els dos no s’hagin ubicat a la sortida de tribuna per saludar i felicitar tots els jugadors, els directius, el cos tècnic i els aficionats que surten més tard del camp. Acostumats a ser els animadors, fins i tot en els moments més complicats, i a trobar sempre aquelles paraules que aixequen qualsevol després d’una derrota, aquesta vegada els toca a ells convertir-se en els protagonistes de la història.

 

La seva passió pel futbol no comença amb aquesta aventura, ja que l’any 1992 van participar als Special Olympics que es van fer a Reus i van guanyar medalles de plata i bronze a la competició de futbol sala. L’Álvaro (30 anys) i el Rubén (31) començaran a viure ara el que es considera molts cops com la segona joventut dels futbolistes fent allò que més els agrada i complint el somni que tenien des de ben petits. Els dos capitans compaginaran les seves feines al Departament d’Ensenyament de la Generalitat i a Port Aventura, respectivament, amb els entrenaments que es faran cada dilluns a la tarda a les instal·lacions grana. “A la feina em diuen que seré famós i que, sobretot, no em lesioni”, diu el Rubén, que ja havia viscut una experiència semblant entrenant-se amb un equip de l’escola de futbol CUSA, al barri de la Granja. “Allí tenia d’entrenadors Romà Cunillera i Santi Coch [dos emblemàtics exjugadors del Nàstic]”, explica amb un somriure.

(…)

Així comença un reportatge sobre el Nastic Genuine que publiquem íntegrament al número 19 del FET a TARRAGONA. La revista és a la venda a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA LA CAPONA, LLIBRERIA ADSERÀ i CAL MATIAS (SERRALLO).

Aquest article l’hem pogut elaborar i publicar gràcies al subscriptors del FET que fan una aportació anual de 30€ per donar suport a un periodisme local reflexiu i de qualitat. Per això, us convidem a fer-vos-en subscriptors omplint aquesta butlleta amb les vostres dades. Sumem 570 amics i en volem ser més.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here