Advertisement
Carregant ...

Santa Tecla, dia feiner? Un despropòsit

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Matí d'un 23 de setembre: Anada a Ofici. Els trompeters saluden la Bandera de la Ciutat des de les escales del Pla de la Seu. Foto: RICARD LAHOZ

Matí d’un 23 de setembre: Anada a Ofici. Els trompeters saluden la Bandera de la Ciutat des de les escales del Pla de la Seu. Foto: RICARD LAHOZ

El passat dissabte 24 de setembre, dia de La Mercè, va ser festiu a la ciutat de Barcelona. Lògic, no? L’any vinent, la diada de la patrona de la capital de Catalunya caurà en diumenge i, per tant, el dia festiu local s’ha desplaçat a dilluns 25 de setembre. Lògic, també, no?

El que resulta incomprensible és que l’ajuntament de Tarragona hagi aprovat per unanimitat que els dissabtes 19 d’agost i 23 de setembre de 2017, Sant Magí i Santa Tecla, siguin considerats dies feiners i que els dies festius es desplacin, respectivament, als dilluns 21 d’agost i 25 de setembre.

La decisió va passar com un pur tràmit per l’últim plenari, sense que cap grup municipal de l’oposició s’adonés realment que estaven aprovant una mesura que molts tarragonins consideren una “bestiesa”. Alguns partits ja han reconegut l’error, han demanat disculpes per no haver-se mirat l’expedient i han dit que prendran la iniciativa per reconsiderar la decisió.

“Sembla mentida que la proposta vingui de l’alcaldia. És una errada que s’ha d’esmenar”

Mentrestant, les xarxes socials tornen a jugar un paper clau en la mobilització ciutadana, fins al punt que s’ha engegat una campanya de recollida de firmes perquè l’ajuntament canviï la postura. I és que la proposta que va fer l’alcaldia no té ni cap ni peus, és un autèntic despropòsit, i les explicacions que ha donat posterioment l’equip de govern tampoc són satisfactòries: “El dissabte, per llei, és un dia inhàbil per a les administracions i per la majoria de la gent tampoc no és laborable. El sector que sí que té una afectació directa és el comercial i, en el cas de la Part Alta, per exemple, en trauran el profit de tenir una major presència de gent pels actes festius”, ha dit el tinent d’alcalde Pau Pérez. Tenen alguna cosa a dir Ballesteros i la regidora de Festes, Begoña Floría?

Sembla mentida que la proposta vingui de l’alcalde, una persona que coneix prou bé el significat, l’evolució i la importància del Seguici Popular en una Festa declarada d’interès nacional fa vint anys i considerada una de les millors del país en l’àmbit tradicional. Així la cuidem?  Sembla inconcebible que l’alcalde hagi mostrat tan poca sensibilitat amb els dos dies dels patrons de Tarragona, amb les entitats i amb els milers de persones que participen en la seqüència ritual de la Festa.

La proposta de l’alcaldia és una pifiada en tota regla. I un símptoma de com va la gestió municipal al palau de la plaça de la Font. L’errada és monumental i s’ha d’esmenar.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *