19.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 18, 2024

La contradició de Ballesteros amb Rajoy i els Jocs

Visita d'obres de l'alcalde Ballesteros a l'Anella Mediterrània amb el coordinador dels Jocs, Javier Villamayor, i els regidors d'Urbanisme i Esports. Foto: delcamp.cat
Visita d’obres de l’alcalde Ballesteros a l’Anella Mediterrània amb el coordinador dels Jocs, Javier Villamayor, i els regidors d’Urbanisme i Esports. Foto: delcamp.cat

Què votaria en la sessió d’investidura Josep Fèlix Ballesteros si, a més d’alcalde, fos diputat al Congrés? L’alcalde viu aquests dies una gran “contradicció interna”. Ho ha reconegut en una entrevista amb Coia Ballesté a Catalunya Ràdio. Donar suport sense fissures a la posició del ‘NO’ del PSC a Rajoy i alhora afirmar que Tarragona necessita que es formi el govern del Partit Popular per a finançar els Jocs Mediterranis és un contrasentit que no acaben d’entendre molts militants i votants socialistes.

 

Igual que no entenen fer compatible el ‘NO’ a Rajoy i el pacte amb el PP a l’ajuntament de Tarragona. Ja coneixem els arguments de l’acord municipal: que “no és ideològic”, que només és de ciutat, que “pretén garantir la governavilitat del consistori” i que “no té implicacions més enllà”. Sí, però el pacte local PSC-PP fa arronsar el nas a l’electorat socialista i provoca el rebuig públic en més d’un militant i dirigent, algun de tan històric com Xavier Sabaté.

Algú dubta que el pacte local amb el PP i l’abstenció a Rajoy no passaran factura als socialistes?

I és que l’acord municipal -que ja dura 9 mesos- no ha servit per incrementar el suport de l’Estat al 2017. Garantir aquest suport estava en el fons del pacte Ballesteros – Fernández. L’excusa del ‘govern en funcions’ no cola, perquè el mateix govern amb 300 dies de recorregut ha executat moltes decisions importants i en canvi ha girat l’esquena als Jocs. Quina garantia hi ha que el nou Govern Rajoy aprovarà els diners compromesos amb Tarragona?

 

I més enllà dels Jocs, el temps ens dirà si l’aliança local dels socialistes amb els conservadors (aquí també cal incloure el que queda d’Unió) i la decisió a Madrid d’abstenir-se i permetre un nou mandat de Rajoy passen factura al PSC tarragoní. Algú en dubta? Diversos militants (també exregidors) ja s’han donat de baixa del partit i el descontent es manifesta sovint en privat. Aguantarà Ballesteros l’acord amb la dreta més enllà del 2017?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here