19.1 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 18, 2024

Un govern local més desorientat i més tocat

Tarragona. Ple de pressupostos a l'Ajuntament de Tarragona, el darrer d'Alejandro Fernández (PP).
Ple de pressupostos a l’Ajuntament de Tarragona, el darrer d’Alejandro Fernández (PP). Foto: ACN.

No s’enten que el projecte del Banc d’Espanya quedi deslligat de l’àrea municipal de Temes Estratègics de Ciutat. L’edifici de la Rambla, buit des de fa més d’una dècada, no és un projecte cabdal i prioritari per a Tarragona? Els canvis en el cartipàs municipal anunciats arran de la sortida de l’Ajuntament d’Alejandro Fernández separen el Banc d’Espanya d’altres qüestions “estratègiques”. Una separació, segons el meu criteri, incomprensible i poc eficient si volem planificar amb visió general el futur de la ciutat.

 

Dit això, però, em sembla un encert que el regidor de Promoció i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, s’ocupi a partir d’ara del Banc d’Espanya. Segur que sabrà escoltar tothom i reflexionarà amb criteri sobre el què cal fer a l’immoble desaprofitat de la Rambla des de fa més d’una dècada. L’exdirector de l’Institut Comte de Rius, un dels millors ‘fitxatges’ d’independents de l’era Ballesteros, suma així una nova responsabilitat i veu premiada la seva tasca a Tarragona Impulsa i a l’àrea d’Educació.

Floría surt reforçada en el nou cartipàs municipal, però amb l’amenaça judicial del ‘cas Inipro’

Que Begoña Floría assumeixi la resta de projectes estratègics que fins ara comandava el líder local del PP només es pot entendre com una mostra interna de suport de l’alcalde a la regidora que el 19 de gener haurà d’anar a declarar pel ‘cas Inipro’. La portaveu del grup socialista surt reforçada dels canvis perquè manté dues àrees envejades com són Patrimoni i Festes i suma una altra que li pot oferir més projecció dins i fora de Tarragona, però té al damunt l’espasa de Damocles d’una investigació judicial que no té gaire bona pinta per al PSC. Des d’aquesta perspectiva, costa d’entendre que Floría consolidi el seu perfil dins del govern.

L’alcalde premia dos dels seus millors regidors i el PP perd pes polític

Ara bé, amb aquesta decisió, l’alcalde reforça dues de les millors peces del PSC a l’equip de govern en detriment dels populars, cosa que demostra que la sortida de Fernández cap al Parlament deixa la seva formació orfe de pes polític i lideratge. El nou cartipàs també avala la tesi d’un Javier Villamayor ‘cremat’ pels Jocs i sense aspiracions en clau successòria. La decisió més lògica era que l’edil socialista hagués recuperat ‘Estratègies de Ciutat’, cedida fa nou mesos a Alejandro, per coherència interna del govern municipal.

 

L’ajornament dels Jocs, la ‘reaparició’ del cas Inipro i la polèmica acabada d’estrenar en relació al pla parcial de la Budellera multipliquen els fronts oberts i els maldecaps a Ballesteros i el seu equip. L’alcalde, sempre somrient i positiu, parla de la “bona salut de ferro” del pacte amb el PP i Unió, però costa de negar una impressió força generalitzada: el 2016 se’n va amb un govern local de Tarragona més desorientat, més feble i més tocat que l’any passat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here