30.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, juliol 21, 2024

Carnaval: Hi ha vida més enllà de la Rambla

Detall de la rua de l’Artesania de fa quatre anys. Foto: Fet a Tarragona

Per primera vegada, la Rua de l’Artesania (dissabte) i la Rua de Lluïment (diumenge) passaran pel carrer Rovira i Virgili i acabaran el recorregut a l’avinguda Catalunya, davant del campus universitari. Per primera vegada, dos dels actes més massius i de referència del Carnaval de Tarragona no trepitjaran la Rambla Nova.

 

El canvi d’itinerari s’ha consensuat des de la comissió consultiva del Carnaval i d’acord amb la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i l’Empresa Municipal de Transports. La decisió suposa unificar el trajecte de les dues rues i evitar el pas per la plaça Imperial Tarraco i la rambla Lluís Companys, com s’havia fet en les darreres edicions.

LES RUES DE L’ARTESANIA I LLUÏMENT PASSARAN PER ROVIRA I VIRGILI I AVINGUDA CATALUNYA

Les comparses s’allunyen, per tant, del rovell de l’ou de la ciutat. Això, si considerem que Tarragona és només la Rambla. La decisió de l’ajuntament consensuada amb els participants de les rues és valenta i arriscada. Valenta, perquè suposa esponjar la Rambla i extendre a altres zones del CENTRE de la ciutat una desfilada espectacular i molt treballada per centenars de persones. Arriscada, perquè no hi ha manera de canviar la mentalitat de molts tarragonins que creuen que a la ciutat no passa res si no es fa a la Rambla (o a la Part Alta).

 

El recorregut dels darrers anys de la Rua de l’Artesania en el tram final, camí de l’avinguda República Argentina, ja ha rebut les queixes de molts membres de comparses per la falta de “caliu”. Falta de públic. Perquè, incomprensiblement, a molts tarragonins els sembla fora de lloc anar a gaudir de les músiques i escenografies dels participants si no desfilen per la Rambla Nova o el carrer Ramon y Cajal, la via on ha arrencat històricament la rua del dissabte.

INCOMPRENSIBLEMENT, MOLTS TARRAGONINS CREUEN QUE TOT S’HA DE FER A LA RAMBLA

És qüestió de temps i d’anar insistint, però ens hem d’anar fent la idea que no tots els actes festius i manifestacions culturals i lúdiques de la ciutat s’han de fer a la Rambla -o a l’interior de la Part Alta-. En aquesta línia, sembla encertada la decisió de traslladar la fira Akelarre del 3 al 5 de març als jardins del Camp de Mart.

 

Hi ha vida més enllà de la Rambla. Tarragona és molt més que el Balcó, els Despullats i la font del Centenari. Així que aquest cap de setmana omplim Rovira i Virgili i avinguda Catalunya i aplaudim el treball intens i incansable que han realitzat durant mesos les comparses de la ciutat. Bon Carnaval!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Diu: “el carrer Ramon y Cajal, la via on ha arrencat històricament la rua del dissabte.” Perdoni, però no: des de la recuperació del Carnaval, a principis dels 80, i fins ben entrada la dècada dels 90, la rua del dissabte arrencava al carrer Reial i pujava cap a la Rambla Nova pels carrers d’Apodaca i de la Unió (itinerari calcat del de la cavalcada de Reis).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here