9.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

Al costat de les urnes

Imatge d’unitat i pluralitat expressada pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el juny de 2014, a l’auditori de la Diputació de Tarragona.

Sense defallir.  Una amplíssima majoria (tres de cada quatre) catalans vol decidir a les urnes el futur del seu país. Persistents. Una amplíssima majoria transversal, idològica i generacional, reclama un referèndum per donar sortida al conflicte polític existent. Incansables. Uns ciutadans a favor d’utilitzar la principal eina que permet aprofundir en la pluralitat d’opinions i en el sistema democràtic.

 

Al costat de les urnes, com la immensa majoria de ciutadans, aquest dijous participaré activament en l’acte del Pacte Nacional pel Referèndum a Tarragona. Un acte, a l’Auditori de la Diputació a les 19,30 hores, que aplegarà les desenes d’entitats tarragonines que s’han adherit al Pacte i que mostren la pluralitat de la societat que vol exercir el dret democràtic a votar quin futur vol per a Catalunya.

ENTITATS DE TARRAGONA SE SUMEN AL PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM

Plural i transversal, hi ha una onada perseverant de catalans que des de fa cinc anys apel·len a la dignitat com a poble i a la qualitat democràtica. L’onada és tan àmplia que va, ideològicament, des de la dreta liberal a l’esquerra anticapitalista. Un jesuïta, resident al barri de La Floresta des de fa mig segle, és la veu del Pacte a Tarragona: Francesc Xammar, que va formar part del primer ajuntament democràtic (1979-1983) com a regidor d’una candidatura ciutadana i va presidir durant molts anys la Federació d’Associacions de Veïns, representa ara tots aquells que, des de Tarragona, reclamen poder votar i decidir el futur de Catalunya.

Xammar, amb 83 anys, allunyat de la política i molt crític amb els partits, representa la ciutat i el país que volen una societat més justa, més solidària, amb menys desigualtats i lliure de corrupció. Una Catalunya que aposta per l’educació, la cultura i la llengua pròpia, sense menystenir-ne les altres. Xammar tornarà a apel·lar aquest dijous a la raó, el diàleg i la voluntat majoritària del poble, com ho va fer el juny de 2014 en la presentació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir a Tarragona.

 

L’acte el tancarà Joan Ignasi Elena, coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, exalcalde de Vilanova i la Geltrú i exdiputat socialista al Parlament, un signe evident de com han canviat les coses a la política catalana els darrers anys. Un veritable tsunami -manllevant les paraules de l’historiador Joan B. Culla-  que ha fet desaparèixer de l’escena pública sigles, organitzacions i líders polítics.

 

Perseverants. Al costat de les urnes, com la immensa majoria. Perquè, sense referèndum, quina és l’alternativa? Seguir com fins ara? No, gràcies.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here