13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 23, 2024

Pedalades amb consciència a Camp Clar

Un grup de membres del club ciclista Camp Clar, a les portes del bar de l’entitat. Foto: David Oliete.

L’esport és una eina transversal d’integració i de cohesió. El Club Ciclista Campclar porta tres dècades apostant per la sensibilitat social amb joves dels barris de Ponent. L’entitat és un referent dins i fora de la carretera, organitza activitats com la tradicional Bicicletada Popular i ha marcat un abans i un després en la cultura de les dues rodes a Tarragona.

 

La segona taula a l’esquerra té més cadires que centímetres quadrats. És petita i quadrada, per a dues persones, quatre com a màxim. Un grup d’amics riu amb ganes –en compto set. L’Octavio, el més gran, fa espai per incloure-hi un convidat més. Parlen d’un radi trencat que fa moviments estranys, de la velocitat en les baixades i del company que no ha seguit el ritme quan ha arribat l’hora de pujar. Passen pocs minuts de les set del vespre, i dues bicicletes encara descansen a la porta del bar del Club Ciclista Campclar.

LA SENSIBILITAT SOCIAL ÉS EL PILAR FONAMENTAL DE L’ENTITAT CICLISTA NASCUDA FA 30 ANYS

Octavio Fernández està jubilat i no ha sortit a pedalar, però és un fix en qualsevol activitat o trobada de l’entitat. Habitualment, fa de voluntari a les curses o les bicicletades que organitza el grup de Ponent. Quan parla del club, ho fa en primera persona, de manera inconscient. No cal anar sobre rodes per ser-ne una part fonamental. “M’agrada ajudar, perquè som veïns i amics i tots hem de donar un cop de mà perquè les coses surtin tan bé com es pugui”, explica mentre somriu i fa una pausa.

 

Benito Pasamontes també és voluntari, i confirma aquesta posició: “Compartim l’afició pel ciclisme i les ganes de fer les coses bé, sobretot de cara als més petits”. “És el barri, anem tots a una”, conclou Fernández. Al Club Ciclista Campclar la paraula més important no és ciclista: és Campclar (o Campoclaro).

 

Una sèrie de fotografies i de mallots converteixen les parets del local en una espècie de museu obert. Una exposició de dècades d’amistat amb les dues rodes com a fil conductor. “Vam començar a sortir en bicicleta com a grup d’amics el 1984, i un cop consolidada la iniciativa ens vam constituir com a club el 1987”, explica Diego Boss, president de l’entitat des de fa dues dècades. Té seixanta-dos anys, i no concep la vida si no és amb una bicicleta al costat.

 

Mentre el president recorda l’any de fundació, els ciclistes observen amb atenció una de les imatges de la paret del fons. L’assenyalen, i el Diego es contagia de la mateixa il·lusió. “Aquesta, precisament, és del 84. Encara no érem un club, va ser la primera sortida que vam fer”, fa memòria.

(…)

Així comença el reportatge dedicat a la trajectòria del Club ciclista Campclar que podeu llegir íntegrament al número 24 del FET a TARRAGONA. La revista la podeu adquirir a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8).

 

Aquest article l’hem pogut realitzar gràcies a les aportacions dels 590 subscriptors de la revista. El bon periodisme no és gratuït i per això et convidem a sumar-te (si encara no ho ets) al club d’amics del FET. La subscripció anual és de només 30 € i suposa poder participar en activitats culturals exclusives i aconseguir entrades per a espectacles de música i teatre. Clica aquí i forma part del CLUB DEL FET.

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here