23.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Amb ulls ganxets: ‘Reus és la nova Barcelona’

Un moment de les passades festes de Sant Pere. Foto: web Ajuntament Reus.

Benvolgut director, que deus estar de vacances,

 

Què, com va tot per la capital? Teniu les voreres i els carrers que fan angúnia, com a Reus? Espero pel bé del vostre sector turístic que no sigui el cas. Aquest matí, tot fent una passejada per anar a fer el cigaló al bar de l’Orfeó reusenc, he hagut d’anar fent ziga-zagues pel carrer per no trepitjar vòmits, pixats i tifes de gos. Ai, l’estiu, si n’és de bonic! Que sí, home, que ja ho sé, que aquestes coses passen a tot arreu. Però en una ciutat “neta i segura”, que és com la descriu el nostre batlle Pellicer, ho trobo molt gros.

 

Tenim el govern i l’oposició de merescut retir estival, però abans d’anar-se’n uns dies a indrets remots ens han regalat uns quants moments per al record. Dies enrere, posem per cas, van muntar una roda de premsa com cal per fer balanç dels sis primers mesos de la capitalitat cultural que enguany ostentem amb orgull. Tot són flors i violes, company. Tot és esplèndid, i fa goig, i és bonic, i únic, i innovador, i Reus és imbatible, i pel que fa als teatres i a les botigues és al nivell ni més ni menys que de Barcelona. Pam!!! Això és el que va dir l’alcalde ganxet.

 

Innovador? Home, parlem-ne. Al programa d’actes no hi ha hagut res que sigui la pera, precisament. Ara bé, jo, pobre de mi, sóc un ignorant d’Horts de Miró i potser no en sé prou, de cultura, però fer venir els de TV3 i el seu ‘Divendres’ a la plaça del Mercadal no em sembla pas com un espectacle de la Fura dels Baus! Ep, això sí, amic meu: Ja tenim nou cinema! Ens el posen allà a La Fira, el centre comercial que diuen les males llengües que no acaba de girar rodó. Les males llengües també diuen que a la planta superior, que és on hi posaran les sales abans de Nadal, els restaurants es queixaven dia sí dia també perquè la caixa no l’acaben de tenir plena. Jo, però, ho confesso. Quan vull anar a veure una pel·lícula pujo a Tarragona, ara. D’incògnit, per descomptat.

 

Una altra qüestió. Les terrasses estiuenques. Aviat ja no hi ha haurà carrers ni places, a Reus. Només estrets passos entre taules i cadires que els bars ens planten en plena via pública. La CUP (qui havia de ser?) ha fotut el crit al cel perquè és veu que el govern s’ha tret de la màniga “un decret inventat que no coneixia ningú” i que ha modificat l’horari de tancament dels locals (fins ara les 3 de la matinada i, en endavant, a la 1). També han dit que hi hagut més que paraules entre agents de la Guàrdia Urbana i els restauradors, alguns dels quals no en sabien res, d’aquesta mesura. Ai, la comunicació. Que fàcil que seria dir les coses quan toca, oi?

 

Encara rai que a vosaltres les coses us van millor. Bé, vaig llegir a la premsa que vau tenir una mica de sarau a l’últim ple. Moltes crítiques cap al pobre Pep Fèlix, francament. Potser sí que presentar aquella moció ha estat un error, però quan t’associes amb el PP, què vols? Almenys, això sí, una cosa mai la podrem recriminar, al vostre alcalde. Que des del primer dia tots hem sabut que ell, d’independència, no en vol ni sentir a parlar. Ell deu ser més de federalisme assimètric. En canvi, el nostre Carles, líder del PdeCAT reusenc, no es mulla. Que està a favor del dret a decidir, diu, i que quan arribi el moment del referèndum, farà “el que marqui la legalitat”. Però sí o no, alcalde? A favor o en contra, de la república catalana? O potser?

Ben sobiranament,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here