14.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Tarragona i Sant Fèlix

Primer 2 de 9 amb folre descarregat per la Jove de Tarragona a la diada del Catllar. Foto: Neus Baena.

Tarragona ha mostrat històricament la seva generositat de capital amb el món casteller a l’hora d’organitzar el Concurs. I des de fa una dècada, també la demostra amb la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, convidant-hi la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca a participar al costat de les dues colles grans de la ciutat.

Com escriu l’amic Jordi Jaria en un article del número 25 de la revista FET a TARRAGONA (que sortirà al carrer el 6 de setembre), aquesta diada sorgida el 2005, gràcies a l’empenta de castellers com Albert Grau i Joan Sala,  “té la voluntat de reteixir els referents històrics dels castells, el triangle Vilafranca-Valls-Tarragona“.

És evident que els administradors de les festes de Sant Fèlix poden convidar les colles que vulguin a la seva diada. Però també resulta cada cop més evident darrerement que Tarragona hauria d’estar representada el 30 d’agost a “la plaça més castellera” a través de la Colla Jove.

Per mèrits propis, els liles s’han guanyat el dret a ser-hi. La diada d’El Catllar és el seu Sant Fèlix particular. Aquest dissabte han coronat la segona millor actuació de la seva història amb el 5de9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i manilles que han descarregat per primera vegada, el 9 de 8 i el pilar de 8 amb folre i manilles.

Sense poder actuar a Sant Fèlix, la Jove ha fet de les diades d’El Catllar i El Vendrell (Santa Teresa) les seves places talismans i emblemàtiques fora de Tarragona. Amb orgull i determinació. En aquest context, els del Cós del Bou (i per extensió, el món casteller tarragoní) tornen a posar a debat el cartell casteller de la festa major de Vilafranca.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here