17.3 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Més turistes i menys llits d’hotel

Vista de l’entrada principal a l’hotel Imperial Tarraco, des de la zona d’aparcament. Foto: Ricard Lahoz.

La gran paradoxa de l’estiu de Tarragona: més turistes -es nota un augment respecte anys anteriors, segons les impressions de gairebé tothom- i menys llits d’hotel per oferir. Un bona temporada estival, amb molta afluència de visitants i, per contra, un establiment hoteler emblemàtic tancat.

 

L’absència de les 170 habitacions de l’Hotel Imperial Tarraco probablement ha afavorit, de retruc, l’increment lleuger de l’ocupació en els altres establiments de la ciutat. Però aquest és un consol ben pobre. El que constata encara més aquest estiu és que la majoria de visitants són excursionistes d’un dia i no turistes que pernocten a Tarragona.

L’ENTORN DE L’IMPERIAL TÀRRACO, TANCAT, ÉS UN ANAR I VENIR CONSTANT DE TURISTES

Tres mesos després del tancament de l’Imperial (a mitjans de maig), aparentment quasi res s’ha mogut al recinte. La porta d’entrada es manté igual, sense cap indicació per als despistats. L’espai que feia d’aparcament per als hostes continua sent pàrquing, però ara de pagament.  A l’interior, dormisquegen  els salons que acollien banquets i altres celebracions. A peu de carrer, no s’intueix cap senyal de vida ni al vestíbul ni a les terrasses de les habitacions.

 

Mentrestant, l’entorn de l’hotel tancat és un anar i venir constant de gent de fora i el trenet turístic, que comença allà el seu recorregut, omple gairebé sempre les places disponibles. Els visitants admiren la capçalera del Circ i, una mica més enllà, al passeig de les Palmeres, es queden embadalits amb les vistes a l’Amfiteatre.

 

Només un personatge com Joan Gaspart podia fer malbé un establiment hoteler al centre d’una ciutat amb vistes al mar. I això només li podia passar a Tarragona, una ciutat líder en edificis tancats, públics però també privats. Els anuncis dels nous inversors, de moment, no es tradueixen en obres. Així que acabarem l’estiu amb un hotel menys i un projecte de nou hotel de luxe al pla de la Seu que ja no se’l creu ningú. I així arribarem al 2018, l’any dels Jocs Mediterranis…

L’hotel està tancat des del mes de maig. De moment, no s’hi veuen obres de remodelació. Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here