Carregant ...

Part Alta: treure cotxes i atraure persones

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pilona al carrer Sant Oleguer que impedeix el pas de vehicles. Foto: Ricard Lahoz.

Una simple pilona. Així de fàcil. Un element discret, però dissuassiu. Una pilona situada a l’inici de la Rambla Vella ha fet variar significativament el paisatge a l’entorn de la Capçalera del Circ. El tancament al trànsit de cotxes del carrer de Sant Oleguer (excepte les hores indicades per a les feines de càrrega i descàrrega) suposa una millora substancial d’un dels entorns més visitats de la ciutat.

Amb una simple pilona, que ja reclamàvem fa dos anys des del FET a TARRAGONA, se soluciona un problema de convivència entre vehicles i vianants en un espai on hi van a parar molts turistes, admirats per les graderies i la visió general del Circ. La mesura adoptada per l’ajuntament, que desvia els cotxes a Portalet per accedir al pàrquing de la plaça de la Font, és del tot encertada i coherent amb la suposada voluntat de treure trànsit de la Part Alta.

El carrer Sant Oleguer, l’estiu de 2015, amb turistes i vehicles. Foto: Ricard Lahoz.

En aquesta línia, també és positiu que s’endeguin obres als carrers d’en Salines i Sant Domènec per prioritzar el pas dels vianants i limitar al màxim la circulació de vehicles. Potser, però, no és del tot encertada l’època en què han començat les obres i el fet que coincideixin amb les de restauració dels grades del Circ romà a la plaça dels Sedassos.

En conjunt, la zona es veu actualment molt afectada per aquestes intervencions i això provoca queixes de veïns i restauradors, però cal esperar celeritat en totes dues obres, en l’àmbit del Patrimoni i l’Urbanisme, executades sota supervisió municipal.

Aquest tram, situat al darrere de la plaça de la Font, està cridat a guanyar pes en el futur com a zona exclusiva de vianants i via de pas dels turistes resseguint les grades i voltes del Circ. És l’eix format per Sant Domènec (baix) i Ferrers (dalt) que connecta amb l’eix Trinquet Vell (baix) i Enrajolat (dalt) a l’altra banda de la Baixa Misericòrdia.  La Part Alta necessita treure cotxes i atraure persones.

Obres al carrer d’en Salines, a tocar de l’Ajuntament. Foto: Ricard Lahoz.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *