25.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 17, 2024

Davant del referèndum

Tarragonins votant a la consulta del 9-N de 2014. Foto: Ricard Lahoz.

En un moment de tanta intensitat política i tan decisiu pel futur del país, el FET a TARRAGONA i el departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili organitzen un acte per defensar amb idees, reflexions i arguments la necessitat de resoldre el conflicte polític actual a través de les urnes.

L’acte tindrà lloc dimarts 12 de setembre a les 19 hores a l’Aula Magna del campus Catalunya de la URV i comptarà amb la participació de:

Josep-Lluís Carod-Rovira, director de la càtedra de Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.

Matias Vives, advocat i economista.

Jordi Jaria i Manzano, professor de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili.

 

Des del seu naixement, el 2013, el FET s’ha posicionat al costat d’una immensa majoria de catalans favorables al dret a decidir (entre el 75 i el 80%), negat sistemàticament per les institucions de l’Estat. Conseqüents amb aquesta línia i un cop convocat el referèndum de l’1 d’Octubre en un context de xoc polític de gran envergadura, organitzem l’acte de la universitat per escoltar veus amb criteri davant d’aquesta cita crucial.

EL ‘FET’ I LA URV ORGANITZEN UN ACTE AMB JOSEP-LLUÍS CAROD-ROVIRA, MATIAS VIVES I EL PROFESSOR JORDI JARIA

Josep-Lluís Carod-Rovira, filòleg, director de la Càtedra de Diversitat Social de la UPF, exvicepresident de la Generalitat i expresident d’ERC, afirma en aquest article publicat a Nació Digital després dels atemptats de Barcelona i Cambrils:

 

“Hem fet d’estat, sense tenir-ne, però pagant-ne, mentre l’estat que paguem havia desaparegut. Podem i necessitem continuar-ho fent, més i millor, en el futur. I pagant, només, a qui de debò ha demostrat que és un govern i una policia competents i efectius: la Generalitat, els mossos, els municipis. Sortirem reforçats d’aquesta tragèdia, mentre, als ulls de tothom, un estat comença clarament a anar-se’n i un altre n’arriba. Que sigui per molts anys i sense víctimes!”.
Matias Vives, advocat i economista, exdiputat al Parlament de Catalunya la primera legislatura i durant molts anys vinculat a Iniciativa per Catalunya,  afirma en aquest article publicat al FET a TARRAGONA davant la manifestació de l’Onze de Setembre:

 

Batallàvem [el 1976] per la  llibertat, l’amnistia i l’estatut d’autonomia (com a forma de fer camí cap al ple autogovern, dèiem). Això darrer no és un invent. A les parets del meu despatx hi he tingut, des de sempre, una còpia del Manifest per la Ruptura de l’Assemblea de Catalunya (juliol de 1976). Hi llegeixo: “ … Per a Catalunya aquestes exigències es concreten en el restabliment provisional de les institucions i dels principis configurats en l’Estatut de 1932, com a via per arribar al ple exercici del dret d’autodeterminació …”.  Llegeixo que alguns d’aquells que hi eren l’any 1976, ara no hi seran. Ho respecto, però no ho entenc, companys. Tot amb tot, si no els he de tenir al costat, espero no tenir-los tampoc al davant. On seran?. No poden estar contra l’exercici del dret d’autodeterminació. Autodeterminació és llibertat”.

 

L’acte és obert a tothom. Recordeu: DIMARTS 12 DE SETEMBRE, A LES 19H, A L’AULA MAGNA DEL CAMPUS CATALUNYA DE LA URV.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here