20 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 23, 2024

Com encarem el referèndum després de la Diada?

Banderes estelades i de Tarragona, a la plaça de Letamendi de Barcelona, en la manifestació de la Diada 2017. Foto: Ricard Lahoz

Una altra Diada multitudinària i pacífica. Un altre cop, milers de tarragonins a Barcelona (aquesta vegada, molts desfilant per davant de la delegació de l’Agència Tributària espanyola a la plaça de Letamendi). Una vegada més, salutacions a molts amics lectors i subscriptors del FET, amb ganes de subratllar un clam majoritari: ‘Vo-ta-rem!!!’. En resum: Civisme i determinació.

 

Quin és el camí cap al referèndum de l’1 d’Octubre, després de l’èxit de la manifestació de l’11 de Setembre? Aquesta és una de les preguntes fonamentals que ens plantejarem aquest dimarts en un acte que organitza el FET a TARRAGONA i el departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc avui a les 19 hores a l’Aula Magna del campus de l’avinguda Catalunya.

AVUI, A LES 19h, EL ‘FET’ ORGANITZA UN ACTE PER RESPONDRE MOLTES PREGUNTES DAVANT L’1 D’OCTUBRE

Les preguntes, els interrogants, els dubtes, són molts i diversos. Quin és el context jurídic del moment actual? Quines altres mesures judicials pot decidir l’Estat contra els responsables polítics del Govern de Catalunya? Quin significat té la reunió de la Fiscalia d’aquest dimarts amb el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero? L’amenaça judicial pot provocar dubtes, desercions i por? Hi respondrà Jordi Jaria i Manzano, professor de Dret Constitucional de la URV.

 

Com hem arribat fins aquí? Quins efectes pot tenir la manifestació en els preparatius del referèndum? Es mantindrà o creixerà l’actitud coercitiva de les institucions de l’Estat? Hi ha marge per a la política? Aquestes i altres preguntes les respondran Josep-Lluís Carod-Rovira, director de la càtedra de Diversitat Social de la UPF, i Matias Vives, advocat i economista.  Dos dirigents polítics del Camp de Tarragona amb una llarga trajectòria i que van coincidir en el clam per la llibertat, l’amnistia i el dret a l’autodeterminació en els anys de la Transició.

 

RECORDEU: La taula rodona ‘Davant del referèndum’ amb Carod-Rovira, Vives i Jaria tindrà lloc aquest dimarts a les 19h. a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la URV. Hi sou tots convidats.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here