24.5 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

No hi ha marxa enrere, res tornarà a ser igual

Concretats davant la subsdelegació del Govern espanyol a Tarragona. Foto: David Oliete.

Dissabte 13 de març de 2004. Fa poc més de 48 hores que s’han produït els atemptats de l’11-M de Madrid. A les 10 de la nit, les cassoles  -milers de cassoles-  tronen enmig de la foscor. A Tarragona, una manifestació improvisada recorre el centre de la ciutat fins a la subdelegació del govern espanyol. Govern del PP. Una onada enorme d’indignació travessa la societat catalana per les mentides en relació amb els atemptats. Poques hores després, un vendaval democràtic de vots s’emporta per davant el Govern Aznar i el candidat Rajoy.

 

Dimecres 20 de setembre de 2017. Fa poques hores que la Guàrdia Civil ha assaltat diverses dependències del Govern de Catalunya i n’ha detingut més d’una dotzena de responsables. A les 10 de la nit, les cassoles -un altre cop, milers de cassoles-  trenquen el silenci des de finestres i balcons. A Tarragona, una manifestació multitudinària (més de 10.000 persones) convocada a través de les xarxes socials, ha acabat fa pocs minuts en un recorregut des de la subdelegació del govern espanyol  -un altre cop, govern del PP-  i l’ajuntament de Tarragona. Una onada enorme d’indignació travessa la societat catalana per la macrooperació policial i judicial i surt al carrer en defensa de les institucions del país.

TARRAGONA SE SUMA A UNA ONADA ENORME D’INDIGNACIÓ QUE RECLAMA VOTAR L’1 D’OCTUBRE

Ara, només cal esperar el dia en que un vendaval democràtic de vots s’emportarà per davant el règim polític del 1978 a Catalunya. Potser no serà l’1 d’Octubre, però no trigarà gaire. La repressió de l’Estat visualitzada aquest 20 de setembre de 2017 (un dia que sí, realment, passarà a la història de Catalunya en defensa de la democràcia i l’autogovern) suposa un punt d’inflexió tant fort que no deixa marge a una solució que no passi per les urnes i les paperetes.

Els manifestants exhibien el seu desig de “votar per ser lliures2. Foto: David Oliete.

No hi ha marxa enrere possible. Res no tornarà a ser igual. La repressió, les amenaces i les ocupacions d’altres organismes públics del Govern (que encara poden anar a més durant els pròxims dies) no faran més que cohesionar una àmplia majoria de la societat catalana, disposada a tot per decidir el seu futur. La democràcia espanyola s’afebleix mentre la revolta democràtica i cívica de la majoria de catalans es fa més forta.

El símbol de ‘Democràcia’ ha recorregut les mobilitzacions d’aquest dimecres. Foto: David Oliete.

La manifestació de Tarragona d’aquest 20 de setembre de 2017 també passarà a la història com una de les més multitudinàries que ha viscut la ciutat, la que més si en tenim en compte el grau d’improvisació. Ha estat una altra mostra de civisme, determinació, fermesa i perseverança de gent de totes les edats, conviccions i trajectòries professionals.

Aquí en teniu més imatges del reportatge elaborat per David Oliete.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Vomitivo comparar unos atentados donde asesinaron a 200 personas y se causaron heridas a miles, con una actuación de la Guardia Civil mandada por un juzgado de Barcelona contra unas personas que se han saltado la ley a la torera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here