Advertisement Advertisement
Carregant ...

Ballesteros, cada cop més sol: dimiteixen 3 senadors

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Policies nacionals assaltant l’IES Tarragona el passat diumenge. Foto: Tomàs Biosca.

Els Fets de Setembre i Octubre a Catalunya poden acabar amb la dilatada carrera política de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. La seva innacció i silenci el dia de les duríssimes càrregues policials contra tarragonins indefensos als col·legis electorals i, dies abans, en l’assalt policial a conselleries del Govern de Catalunya, estan provocant una profunda i transversal indignació entre els tarragonins.

TRES MEMBRES DEL SENAT TARRAGONÍ PRESENTEN LA DIMISSIÓ PER LA INACCIÓ DE L’ALCALDE L’1 D’OCTUBRE

Els crits de ‘Ballesteros dimissió’ s’han estès d’una manera generalitzada durant les festes de Santa Tecla i s’han reproduït especialment diumenge passat i aquest dimarts d’aturada general del país.

En aquest context excepcional, tres membres del Senat tarragoní, la professora de la URV Joana Zragoza; el baríton Àngel Òdena; i el periodista Frederic Porta, presenten la dimissió a aquest òrgan consultiu de l’alcaldia per la postura de Ballesteros davant el referèndum de l’1 d’Octubre.

També dimiteix com a Comissionat de la Biennal de Castells, Josep Bargalló. En una piulada afirma: “La dignitat del país per damunt de tot”.

ÀNGEL ÒDENA, FREDERIC PORTA I JOANA ZARAGOZA LI DIUEN: “ADÉU BALLESTEROS, NO COMPTI AMB NOSALTRES”

Aquesta és la carta que han enviat aquest dimarts els tres senadors a l’alcalde:

Anys enrere, vam entrar al Senat per invitació de l’alcalde Ballesteros, ben orgullosos de poder col·laborar amb el que necessités la nostra estimada Tarragona. Gratia et amore, com creiem que havia de ser, per orgull tarragoní i desig de progrés, d’aportar a la millora de tots amb el nostre gra de sorra.

Havíem de ser un òrgan de consulta de l’alcalde escollit pels nostres representants democràtics. Al cap de poques sessions, curt i ras, ens vam adonar que allò era una simple jugada d’imatge sense cap contingut, una embarcada de tòpic polític per fer-se la foto i prou. Molt decebuts i sense comentar-ho, vam optar per no tornar-hi, amb discreció. Tampoc no calia fer escarafalls públics, ni expressar quan decebuts estàvem.

“BALLESTEROS HA PREFERIT ALINEAR-SE AMB AQUELLS QUE ENS NEGUEN LA PARAULA I ELS DRETS DEMOCRÀTICS”

Dies enrere, després d’anys veure omplint-se el got de la paciència, va arribar la proverbial gota que vessa: Ballesteros deia ‘No’ al nostre desig de votar en el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre…

Enlloc d’escoltar la veu del poble, l’alcalde ha preferit alinear-se amb aquells que ens volen negar fins i tot la paraula i els drets democràtics més bàsics, els que perverteixen conceptes i paraules per mantenir els seus beneficis particulars, els que abusen de la violència contra un poble d’actitud exemplar.

“HAURÍEM D’HAVER PRESENTAT LA DIMISSIÓ AL SENAT MOLT ABANS PER DIGNITAT”

Després dels deplorables fets viscuts diumenge a la ciutat i al país, presentem la dimissió, demanant excuses per arribar massa tard. Ho haguéssim hagut de fer molt abans, en coherència amb la preservació de la dignitat i els drets democràtics més bàsics de tots els tarragonins i tarragonines.

El dia 1 d’octubre vam veure com la repressió era l’únic diàleg, com es maltractava gent de totes les edats, com es trepitjaven els drets d’un poble, com s’utilitzava la força bruta contra el pensament i les idees. Però el nostre Ajuntament no tan sols no ens va defensar sinó que primer va callar i desprès va justificar la força repressora.

“EL NOSTRE AJUNTAMENT NO ENS VA DEFENSAR L’1 D’OCTUBRE, VA CALLAR I VA JUSTIFICAR LA REPRESSIÓ”

Podríem entrar a fons i allargar-nos sobre com pateix Tarragona l’actual equip municipal, però ja resulta prou evident per a qualsevol ciutadà amb mínima capacitat d’anàlisi. No ens hi estendrem, doncs. Només presentem públicament la renúncia a aquest estèril escenari de propaganda anomenat Senat i denunciem l’alcaldada d’algú que, creiem, no ens representa com la ciutat mereix, ni es mostra atent al desig democràtic de gran part de Tarraco.

No parlem de la nefasta política cultural, amb tancament de teatres i festivals, ni de brutícia, ni de projectes eternitzats, ni de tants i tants altres aspectes que ens esborronen l’ànima i ens resten autoestima de tarragonins i tarragonines.

Vostè i el seu equip estan en el seu dret de fer el que creguin adient, van guanyar unes eleccions legals i legítimes, però nosaltres no volem formar part d’un òrgan consultiu al que ni es consulta ni se l’escolta. Només, adéu, Ballesteros, no compti amb nosaltres.

 

Àngel Òdena

Frederic Porta

Joana Zaragoza


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

8 respostes a “Ballesteros, cada cop més sol: dimiteixen 3 senadors”

 1. Kesse1955 ha dit:

  Enhorabona a tots tres, amb el vostre escrit definiu perfectament el que pensem molts de tarragonins.
  El temps i l’historia posaran cadasqu al lloc que li correspon !!!!!

  Una abraçada

 2. MARIA JOSE OLIETE MATHIOUX ha dit:

  TOT L AJUNTAMENT HAURIA DE SEGUIR VOS. GRACIES PEL VOSTRE SENY

 3. Montse Jané Alegret ha dit:

  Gracies per representar el pensament de molts tarragonins.
  Amb dignitat, i fermessa es com s’avança.
  Moltes gracies!!!

 4. Rafael Vidal Ragazzon ha dit:

  No dimiteix ningú mes?, vergonya de tindre al capdavant de la ciutat un Alcalde que no serveix per a res, encara no us heu adonat?

 5. Teresa ha dit:

  Enhorabona a tots tres, aquí es veu quí té o no dignitat !!

 6. Jordi Bertran ha dit:

  Tres persones que diuen les coses pel seu nom. Moltes gràcies.

 7. Cristina ha dit:

  Totalment d’acord amb vosaltres, Tarragona no es mereix aquest govern municipal nefast

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *