13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

Perseverar en el civisme i la fermesa

Desobedients, les cassoles trenquen el so ambiental de la nit només 5 minuts després que el Telenotícies i les xarxes socials propaguin la bomba informativa. Unes simples cassoles per denunciar una decisió judicial intolerable en un estat democràtic. Cassoles transversals com a símbol de la mobilització permanent iniciada el passat 20 de setembre.

 

El seu delicte és liderar un moviment escrupolosament cívic, pacífic i democràtic. Els empresonen per les seves idees polítiques. Caldrà gestionar molt bé les emocions i les reaccions a la privació de llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. L’impacte provoca un estat de xoc inicial que ha d’evolucionar cap a la determinació, el coratge, la unitat i la fermesa.

“CAL UNA RESPOSTA SERENA I PACÍFICA A L’EMPRESONAMENT DELS PRESIDENTS D’ÒMNIUM I ANC”

I, mentre escric aquestes paraules plenes de ràbia i indignació, penso en la Rosa Maria i el Carles Xavier, i em venen al cap els voluntaris i els membres de les juntes d’Òmnium i l’ANC a Tarragona. Gent de tot arreu que fa anys que dedica hores i esforços al procés sobiranista, persones implicades en les dues entitats que han organitzat des del 2010 set manifestacions de milions de persones sense trencar un vidre i multitud de xerrades, conferències i actes de tota mena.

 

El moviment ampli i transversal per la independència i el dret a decidir es necessita més unit i fort que mai. La proposta de diàleg del Govern de Catalunya té com a resposta l’empresonament dels dos líders cívics del moviment sobiranista: Presos polítics en ple segle XXI en un estat de la Unió Europea. Inaudit: ni el franquisme es va atrevir a detenir un president d’Òmnium.

“MENTRE ESCRIC, PENSO EN LA ROSA MARIA, EL CARLES XAVIER I ELS VOLUNTARIS DE LES DUES ENTITATS”

Cal una resposta serena, ferma i pacífica: el món ens mira (i no és una frase retòrica). L’Estat seguirà actuant de manera repressora buscant la violència al carrer. No caiguem en provocacions. Aquest dimarts toca mantenir la mobilització sostinguda al punt del migdia davant dels ajuntaments (m’hi agradaria veure el meu alcalde) i els llocs de treball. A la tarda a les 19h hi ha una manifestació davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, a més de la mobilització a Barcelona, on s’organitza una concentració amb espelmes. Sigui com sigui, però, no queda una altra que perseverar.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here