23.4 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 2, 2022

Als policies nacionals i guàrdies civils enviats a Catalunya

A les portes de l’Institut Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

Amics policies nacionals i guàrdies civils,
Us han enganyat.

 

Tots, segons les nostres possibilitats, podem i volem ajudar a construir una societat millor, més justa. Assentat aquest pressupost, vosaltres vau escollir formar part dels Cossos de Seguretat  de l´Estat. En la societat, dins de la seva complexa realitat, fa falta que  algú es responsabilitzi de poder enfrontar-se, amb serietat i sacrifici, a qualsevol situació de violència que aparegui en un lloc determinat de la comunitat humana de la qual vosaltres en formeu  part. En aquest cas, vosaltres, a Espanya, us toca en principi asserenar els ànims i col.laborar  perquè siguin respectats tots els drets de tots els ciutadans.

Però, en el 1er d’octubre vaig ser testimoni presencial que a una hora matinera us vau enfrontar, no a unes persones violentes, sinó a uns pacífics ciutadans que lliurement volien expressar la seva opinió en un tema important per a ells, sense armes, sense objectes contundents, i amb la il·lusió de poder-ho fer, com a signe que som en un país democràtic.  A milers de vosaltres, us van traslladar de diferents regions de l’Estat espanyol, per posar “ordre” a uns pacífics catalans que volien exercir simplement el dret de votar.

“A MILERS DE VOSALTRES US VAN TRASLLADAR AQUÍ PER POSAR ‘ORDRE’ A UNS PACÍFICS CATALANS”

No hi ha cap dubte, és evident, que la vostra “pacífica” tasca, des d’hora matinera, va ser repartir  cops de porra a dreta i esquerra, contra ciutadans que defensaven, i en moltes ocasions ho van aconseguir afortunadament, les urnes. Les ordres les vau rebre, evidentment, dels vostres comandaments.  Certament, per voluntat pròpia no haguéssiu fet aquest disbarat.

Les ordres havien de  ser severes perquè les vau complir a la perfecció . Les conseqüències van ser notables, amb 800 ferits de diversa gravetat, atesos a diferents llocs. Hi han comprovants oficials.

“LES ORDRES DEVIEN SER SEVERES PERQUÈ LES VAU COMPLIR A LA PERFECCIÓ”

Probablement, si algú de vosaltres no hagués complert  les ordres, avui estaria expulsat del cos, amb  el problema afegit que es quedava sense la possibilitat de mantenir la feina en un moment de forta crisi econòmica. ¿Qui és capaç  de resistir aquestes ordres?  Davant de les vostres autoritats estàveu lligats de mans i peus !!!

¿Quin policia, pel seu compte, podia, de bon matí, començar la jornada a maltractar a una gent tranquil·la, indefensa i asseguda al costat de les urnes ? Vosaltres, recordeu-ho, vau entrar en els cossos policials, no a maltractar a la gent pacífica, sinó a posar ordre, però, el dia 1 er d´octubre, el que  vau fer,  va ser crear un monumental desordre que quedarà escrit en els llibres d´història. Tot Europa en podrà donar testimoni.

“US VAN OBLIGAR A CREAR UN DESORDRE PERQUÈ ELS INTERESSAVA POLÍTICAMENT”

¿Qui podrà creure, de recte judici, que el que us van manar fer, era proporcional a la pacífica situació del moment?  No, us van obligar a crear un desordre perquè els interessava políticament. Quina pena !!!

 

Flors i el dibuix d’un nen, després de l’1 d’Octubre. Foto: Ricard Lahoz

Estic segur que dintre dels cossos vostres, policies nacionals i guàrdies civils, no hi havia cap fill dels senyors de Madrid que us van donar l´ordre  “a por ellos”. Els seus fills o estan estudiant a la universitat, ocupen llocs rellevants  dintre de l’administració o un lloc d´importància en empreses  multinacionals.

El treball brut de la repressió us el van guardar per a vosaltres. Els dirigents de la Moncloa no han tingut la capacitat de resoldre els problemes políticament i amb diàleg.

A vosaltres, fills dignes del poble senzill, us han enganyat. Us van encarregar que castiguéssiu el mateix poble senzill, sigui castellà, català, extremeny… tots van patir indiscriminadament.

“EL TREBALL BRUT DE LA REPRESSIÓ US EL VAN DEIXAR A VOSALTRES”

Possiblement els senyors de Madrid, us posaran una medalla per allunyar el “perill” català i “quien sabe” si us donaran un petit sobresou! Quina pena que us hagin instrumentalitzat, que us hagin enganyat!

Estic segur, repeteixo, que per iniciativa pròpia, mai hagéssiu fet el que heu fet.

Quina pena (hi han evidents testimonis gràfics ) contemplar-vos pegant brutalment a joves que van tenir la gran serenitat d´assumir els cops sense respondre a les agressions, i a persones  de mes de 60 anys, que, amb les seves pròpies mans, volien únicament evitar rebre els cops al cap.  Tant de bo tingueu l´oportunitat  de veure fotografies quan estàveu pegant, us donaria vergonya.

“LES PERSONES TENIM UNS DRETS INALIENABLES QUE ESTAN PER SOBRE DE QUALSEVOL LLEI”

 

Amics, policies nacionals i guàrdies civils, us volem con agents de pau!!! Sou necessaris. Ens agradaria que tinguéssiu el mateix desig que vau  teniu de posar pau, quan éreu joves, i vau optar per formar part dels Cossos de Seguretat. No us deixeu enganyar pels que ocupen els despatxos ministerials de Madrid.

Per acabar, aprofito l´oportunitat per  dir-vos que les persones individuals i, en d’altres ocasions també, les col.lectivitats, tenen, tenim, teniu uns drets inalienables que estan per sobre qualsevol llei positiva que neixi de la voluntat dels governs del moment.

Cordialment

Francesc Xammar
Francesc Xammar
Sociòleg i filòsof jesuïta
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Em sembla molt bé. Jo afegiria que som un poble pacífic que si algun desordre hi va haver en la jornada del Referendum, van ser ells qui el van provocar i els qui van enfrontar els dos pobles. Sense ells, tothom hauria votat lliurement la seva opció política i a ningú s’hauria fet cap mena d”extorció. Per tant que no diguin enlloc que nosaltres hem enfrontat els catalans. són ells qui ho han fet – Ricard Cabré

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here