13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

‘Amb ulls ganxets’: República o República

Ple de l’ajuntament de Reus, el passat dimarts. Foto: ACN

Benvolgut director,

 

Potser quan llegeixis aquesta carta ja serem independents, o potser estarem rebent de valent tot defensant els carrers. A saber. El cas és que, com jo, molts altres ganxets i pelacanyes ja n’estan fins als pebrots de les accions de l’Estat i ja hem passat pantalla. República o república, aquesta és l’única manera de defensar l’autogovern, la cultura, la llengua, l’esport i la gent.

 

Sí, amic meu. Aquesta gent va a totes. Com que es veu que adoctrinem la canalla, res de classes en català. Com que TV3 manipula, s’ha acabat ‘la teva’. Ara, de fet, serà ‘la seva’. Fins i tot el meu estimat CF Reus ha estat objecte de la follia espanyolista rància amb un expedient per mostrar una senyera a l’Estadi. Que pot incitar a l’odi, diuen. Les banderes franquistes que més d’un cop s’han vist a Mestalla o al Bernabéu, però, són una crida a la concòrdia. I a la ‘una, grande y libre’.

 

Em permetràs, benvolgut, que en clau reusenca et repassi els esdeveniments de les darreres jornades. Hauria pogut optar per l’anàlisi o el comentari, però més m’estimo la crònica dels fets perquè sapiguem d’on venim. El grup municipal de C’s a l’ajuntament reusenc ha presentat dues denúncies a la fiscalia per “incitació a l’odi”. La primera, contra la regidora cupaire Mariona Quadrada, que per la vaga general es veu que els va dir “assassins”. La segona, i aquesta és la grossa, contra el batlle Pellicer, màrtir ‘indepe’, per expulsar la policia de l’Estat de l’hotel Gaudí d’una manera que, per als del partit taronja, “recordava l’expulsió dels jueus”. No ho trobes fantàstic, això de comparar-ho tot amb el nazisme?

“SI M’ACUSEN DE SEDICIÓS I M’ENGARJOLEN, SÀPIGUES QUE HA ESTAT UN PLAER MANTENIR AQUESTA RELACIÓ EPISTOLAR”

Per la seva part, el PP (amb dos regidors) ha acusat l’alcalde de no fotre brot. El que no sé és si ho diu per ara o en general. A la taula hi ha l’esborrany d’un nou expedient de pressupostos i el govern es queixa que els unionistes (a excepció del PSC) s’han negat a parlar-ne. Ai, el diàleg. Per contra, C’s i PP diuen que el que passa és que ningú els ha trucat. I així anar fent. El portaveu popular, Sebastià Domènech, ha evitat la condemna a la “correcta i adequada” actuació policial per l’1-O. “No vaig condemnar el paper dels Mossos a Barcelona pel 15-M”, va dir per sortir del pas a un mitjà local. Vaja. Deu ser per això, de ben segur. Jo és que dels àrbitres no en parlo.

 

Pocs dies després, el ple ha debatut la possible aplicació de l’article 155 al nostre país. La sessió ha estat calentona, per dir-ho suaument. M’ha recordat un partit de futbol, a estones. I sí, hi han tret banderes. Els unionistes, que consti. Els independentistes no, que saben que se la poden carregar, com el club roig-i-negre. Abans de votar, C’s i PP han fotut el camp i han fet el número que van fer els seus companys al Parlament, al setembre. És curiós que cridis al diàleg i que l’altra part et deixi amb la paraula amb la boca a mig debat. Com era d’esperar, la moció ha tirat endavant. Fins i tot el PSC, amb l’Andreu Martín al capdavant, hi ha donat suport (almenys en aquest punt, que n’hi ha hagut d’altres). I el vostre Pep Fèlix, què? Sí, però no, però ja ho veurem, però i jo què sé? M’ho suposo.

 

Si m’acusen de sediciós i m’engarjolen, sàpigues que ha estat un plaer mantenir aquesta relació epistolar que espero gaudeixin els teus lectors. Si em vénen a buscar, no pateixis per mi. Estaré bé. Tinc un amic que em pot amagar allà a la Catalunya nord, on hi havia les urnes. Allà no ho crec pas, que em trobin.

 

Ben clandestinament,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here