21.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 10, 2024

Tarragona desapareguda: Hotel Europa

L’Hotel Europa, obra de l’arquitecte barceloní Jeroni Granell Barrera. Fotografia: Chinchilla. Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu

Des de fa un any, a la revista FET a TARRAGONA publiquem la secció ‘Tarragona desapareguda’: un espai per recordar indrets de la ciutat que han patit una profunda transformació. El text va acompanyat d’una imatge d’arxiu i d’una fotografia actual del mateix lloc.

 

El tancament, sembla que temporal, de l’Hotel Imperial Tarraco el mes de maig passat ha deixat Tarragona sense un dels seus establiments emblemàtics. En aquest context, al número 25 del FET recordem un dels hotels de la ciutat més coneguts en la seva època i que ara forma part de la Tarragona desapareguda: l’Hotel Europa.

 

Situat a la cantonada de la Rambla Nova amb el carrer Unió i construït a mitjans del segle XIX, es va convertir en l’hotel tarragoní de referència durant quasi cent anys, gràcies en bona part a la seva ubicació, al moll de l’os de la ciutat.

 

No obstant això, a partir dels anys 60 va començar a esllanguir-se, coincidint amb la irrupció de les noves tendències turístiques, fins que l’any 1973 Banca Catalana va comprar l’edifici. El desenllaç és l’habitual en aquesta ciutat: va ser derruït i a sobre hi van construir un edifici d’habitatges, fet que va comportar la pèrdua d’un element important de la façana original de la Rambla Nova.

(…)

Si vols veure la imatge actual o seguir la secció completa iniciada fa un any, subscriu-te al FET i dóna suport al periodisme reflexiu, de qualitat i cuinat a foc lent. Rebràs còmodament a casa totes les revistes i podràs participar en activitats culturals exclusives i el regal d’entrades per a espectacles de teatre i música.

 

Al número 26 del FET, a la secció ‘Tarragona desapareguda’ descobrirem on estava la Farinera.

Pineda Vaquer
Pineda Vaquer
Historiadora
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here