Advertisement Advertisement
23.2 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 30, 2023

Quanta indignitat!

Concentració a la plaça de la Font aquest dijous al vespre. Foto: Jordi Anglès.

Un nus a la gola i a l’estòmac. Llàgrimes  contingudes. Cor encongit. Indignació, perplexitat, frustració, ràbia, irritació.  Els sentiments es barregen i multipliquen com mai. L’anunci a mitja tarda de l’empresonament del Govern legítim de Catalunya cau com una bomba. Només dues hores més tard, la plaça de la Font crida ‘Llibertat’ i ‘Unitat’ i a les 10, es trenca el silenci de la nit de Tarragona a ritme d’una enorme cassolada.

 

Indignació, tota. Desànim, cap. És el moment de respondre amb dignitat, coratge, determinació i  perseverança. Vivim dies commoguts pel pes de la història. Ara, a causa d’una resolució judicial abusiva i autoritària que porta mig govern a la presó per les seves idees, defensades pacíficament i votades pels ciutadans. Quanta indignitat! Junqueras, Romeva, Turull, Forn, Borràs, Bassa, Mundó i Rull s’afegeixen a Cuixart i Sánchez:  10 presos polítics catalans als centres penitenciaris de Madrid.

“LA PLAÇA DE LA FONT CLAMA PER LA UNITAT I PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS’

Ho havia anunciat en els darrers articles publicats al FET, –‘Ens volen humiliats’ i ‘Vénen dies molt durs’-, i els esdeveniments confirmen les ganes de venjança de tot l’aparell judicial, polític, policial i mediàtic de l’Estat espanyol. Davant d’això, només ens queda la resposta serena, tranquil·la i pacífica, però alhora ferma i contudent.

“L’EMPRESONAMENT DEL GOVERN ALLUNYA MÉS CATALANS D’ESPANYA DE MANERA IRREVERSIBLE”

L’excepcionalitat no té final. Els Fets d’Octubre, i especialment els Fets d’aquest 2 de novembre de 2017, allunyen encara més catalans d’Espanya. Desconnexió definitiva i de manera irreversible. Dos milions i mig? Més de tres milions? Desconnectats per sempre. Gent de totes les edats i perfils que diu ‘Prou’. Adéu.

 

En aquest context  -amb presos polítics, persecució judicial i un autogovern arrasat-  arribaran les urnes del 21 de desembre. I el clam de la plaça de la Font i de tants altres carrers i places de Catalunya és ben clar: el moment és greu i s’imposa la unitat, una llista única de país contra el 155 i la repressió per guanyar la democràcia i la llibertat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here