18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Quatre mesos entre reixes i esperant Govern

Una de les concentracions anteriors convocades a la plaça de la Font per reclamar la llibertat dels empresonats. Foto: Òmnium Cultural.

Una barbaritat! Una desmesura! Quatre mesos empresonats. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, líders de les entitats civils sobiranistes porten tancats quatre mesos a Soto del Real. Oriol Junqueras i Joaquim Forn en porten tres i mig a Estremera. Aquest divendres al vespre els tornarem a recordar a la plaça de la Font en un acte que comptarà amb la participació, entre altres, del músic Joan Reig.

 

La concentració, que organitzen Òmnium, l’Assemblea Nacional (ANC) i els comitès de Defensa de la República (CDR), també ha de servir per testimoniar el llegat i el compromís de Muriel Casals, que ara fa dos anys que ens va deixar. La gent tornarà a parlar avui mentre els dirigents polítics independentistes apareixen enfrontats en un espectacle grotesc i impresentable que sembla voler malbaratar els resultats del 21-D.

AQUEST DIVENDRES A LA PLAÇA DE LA FONT RECORDEM ELS QUE SÓN A LA PRESÓ

El millor reconeixement que el país pot fer ara als empresonats i a l’expresidenta d’Òmnium és assolir un acord per formar Govern i encetar la legislatura. No s’adonen els polítics sobiranistes que estan posant en risc la majoria parlamentària? No s’adonen que estan acabant amb la paciència d’amplis sectors socials? No s’adonen que a la immensa majoria de votants no els interessa les divisions partidistes? No s’adonen que, mentrestant, seguim sota el jou del 155? No s’adonen que ens juguem el futur del país en peces clau com l’ensenyament?

 

L’embat judicial i polític de l’Estat no s’atura. La caça de bruixes va a més i depassa els límits estrictament independentistes (acusacions a Jaume Roures). El 155 va a més i amenaça el model escolar i lingüístic. Amb aquest panorama, al sobiranisme polític només li queda la recuperació de les institucions (constituït el Parlament, falta el Govern) i gestionar el millor possible les engrunes de l’autonomia. I al sobiranisme civil i social li queda mantenir-se ferm i perseverant en el convenciment que l’estat propi és la millor recepta per combatre l’immobilisme de l’estat espanyol.

 

Per això i per donar suport a les famílies dels empresonats, aquest divendres a les 20 hores ens tornarem a trobar a la plaça de la Font. Un altre gest de dignitat amb els que porten quatre mesos entre reixes mentre esperem (fins quan?) la constitució del nou Govern.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here