17.9 C
Província de Tarragona
Divendres, març 22, 2024

Torna el festival d’estiu al Camp de Mart

Un espectacle musical al Camp de Mart, l’estiu de 2015. Foto: Aleix Costa / Fet a Tarragona.

Nou canvi de guió a la política cultural de l’ajuntament de Tarragona. L’auditori del Camp de Mart reobrirà les portes aquest estiu i oferirà espectacles de música i teatre destinats a públics molt diversos. La regidora de Cultura, Begoña Floria, té decidit  recuperar la fórmula del festival i ja ha encarregat a alguns dels seus tècnics que preparin un programa suficientment atractiu.

 

Floria dona un cop de volant a la gestió del seu predecessor, Josep Maria Prats (Units per Avançar), que ara fa un any va decidir tancar el Camp de Mart, eliminar la programació d’estiu en aquest espai i apostar per un certamen de característiques més singulars: el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) que promou la sala Trono.

LA REGIDORA BEGOÑA FLORIA CANVIA RADICALMENT L’ESTRATÈGIA DEL SEU PREDECESSOR, JOSEP M. PRATS

La regidora socialista de Cultura, que va recuperar el càrrec quan Prats va dimitir pels fets de l’1 d’Octubre, creu que l’ajuntament no pot mantenir tancats equipaments emblemàtics com el Camp de Mart. Així que, malgrat que ja van contrarellotge, en les pròximes setmanes definiran la marca i la imatge gràfica del certamen i els seus continguts.

 

La marca de la nova programació d’estiu de Tarragona inclourà el FITT (que continua sent una aposta estratègica), però Floria també vol que faci de paraigua d’altres propostes com els espectacles de la Tarraco Arena Plaça o les festes dels barris de la ciutat, que se celebren des de principis de juliol fins a principis de setembre.

EL FESTIVAL UTILITZARÀ L’AUDITORI DESPRÉS DE LES OBRES QUE S’HI HAN DE FER AMB MOTIU DELS JOCS

Floria ha explicat al FET que treballen per tenir l’auditori a punt després de la celebració de les competicions de bàsquet 3×3 dels Jocs Mediterranis. L’esdeveniment esportiu comportarà fer-hi unes petites inversions i la instal·lació d’un pont – rampa que serveixi per descarregar el material i salvar el desnivell entre la porta situada al costat del col·legi Sant Pau i l’escenari. La intenció és que aquesta infraestructura es quedi de manera permanent. El festival també aprofitarà l’equipament del Teatre Tarragona per a determinats espectacles.

 

La decisió de la regidora del PSC s’enten com una manera de fer evident el profund desacord amb la posició política de Prats, que va generar debat i molta polèmica en amplis sectors de la ciutat. Al FET a TARRAGONA vam publicar el 29 de març de 2017 l’article ‘El final més trist de l’auditori del Camp de Mart’.

 

Ara assistim a un nou gir sobtat, que revela el problema de patir tants canvis de regidors en l’àrea municipal de Cultura (quatre en l’etapa Ballesteros). La nova postura l’expressa Floria de manera sintètica: “Hem d’obrir el Camp de Mart amb una programació d’estiu per portar-hi un tipus de públic que no anirà mai al teatre i que no podem perdre”. La decisió ja està presa. Cal confiar, però, que el festival no sigui flor d’un estiu.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. He realizado dos compras a los conciertos de:
    Dúo Dinámico 2 entradas. y
    Sergio Dalma 2 entradas.
    Sólo me han confirmado vía e-mail la reserva del Dúo Dinámico. Ha habido algún problema con la reserva o el pago?
    Gracias

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here