14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Amb ulls ganxets: ‘L’oasi reusenc’

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, en l’obertura d’un nou parc a la ciutat. Foto: Ajuntament de Reus.

Benvolgut director,

 

Amb tanta tensió pel ‘laberinto catalán’, tal i com el descriu el gens tendenciós i sempre rigorós Diari de Tarragona, la situació política a Reus em serveix de bàlsam i oasi. Sí, amic meu. Ha estat aprovar els pressupostos d’enguany per la porta del darrere (això és el que sempre diu el portaveu del PP) i vinga a inaugurar coses, l’alcalde Pellicer! I falta un any per a les eleccions, tu. A aquest ritme, les guanyarà per majoria absoluta. Cs, per part seva, també està fent els deures. Van a tombar pels barris i se centren en què “no és l’alcalde de tots, sinó només dels que duen el llaç groc” per fer campanya i avall, que fa baixada. Després diuen que ells volen parlar dels problemes reals de la gent, però a l’hora de desmuntar els altres només tenen els jutjats. Ai.

 

Anem a pams. En una setmana, l’inefable Pellicer ha inaugurat un aparcament al barri Gaudí i una zona verda de 6.000 m2 al sector nord de la ciutat. Un espai, per cert, que el CDR i Esquerra van proposar al ple que es bategés com parc de l’1 d’octubre. Però aquest ja és un altre tema, perquè se suposa que la qüestió l’estudia ara una comissió. Ell, per si de cas, ja s’ha fet la foto, company. En això s’assemblen força, amb en Pep Fèlix. És veure una càmera i parar bojos. De cara a les properes setmanes, a banda, se n’esperen més, de grans actes. Espero que d’un cop per tots presentin la conya marinera de la ‘Ciutat de la música’, anunciada el passat gener.

 

Està imparable. Ha estat entrar en vigor els comptes, després que l’oposició no hagi estat capaç ni d’asseure’s a parlar per construir una alternativa lligada a la qüestió de confiança que Pellicer va perdre, i l’alcalde vinga a treure pit. L’endemà mateix de saber que teníem comptes, va disparar contra tot i tothom. “No se’ls veu enlloc, només es preocupen de cobrar a final de mes”, va dir dels regidors de la CUP, Cs, PSC i PP. Home, alcalde, lleig. Almenys, els ‘naranjitos’ van proposar al ple que tothom s’abaixés el sou, ni que fos per quedar bé. La moció es va aprovar, per cert, però el reglament municipal recull que només les propostes d’acord tenen caràcter resolutiu. I apa, cap als jutjats uns i altres.

 

I la CUP? Molt atabalada, amb les citacions judicials per un suposat delicte d’odi pels fets a Reus durant el referèndum. L’última regidora detinguda, Mariona Quadrada, tampoc ha declarat. “Del que es tracta és de desobeir la justícia espanyola”, ha dit. Després de l’estripada de Pellicer pels números, a banda, els comunicats de l’oposició van anar arribant l’un rere l’altre a les redaccions dels diaris locals. Els cupaires, però, més llestos, van convocar una roda de premsa. Al carrer, que sempre serà nostre. I què van dir? Que més val que vigili, l’alcalde, si vol seguir manant l’any vinent. Perquè Cs puja com el ‘Despacito’ a les llistes d’èxits i el PDeCAT necessitarà forçosament fins a l’últim suport per evitar que el pèrfid espanyolisme arribi al govern.

 

Per tot plegat, amic meu, si a Tarragona t’hi avorreixes, vine’m a veure a la capital. Aquí no ens hi avorrim. Entre l’alcalde i les seves inauguracions, Cs i les seves accions legals i la ‘Ciutat de la música’, estarem ben distrets. Va, jo hi poso el vermut i les avellanes, i tu porta un parell d’entrepans de Casa Boada. Ens asseurem al Mercadal i en veuràs de tots colors. I, si de cas, et posaré al dia de la situació de l’Hospital Sant Joan. 3,2 milions de dèficit i nova causa de dissolució. Ah, i si vols també comentem el malastruc del Nàstic fins diumenge passat. Et ben asseguro que el ciri que vaig posar a la Misericòria no hi té res a veure.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here