26.4 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 30, 2022

El festival que dona la benvinguda a l’estiu

Joan Masdéu, un dels artistes que formen part del cartell del Minipop 2018, i Lluís Gavaldà, director musical del festival, en la presentació de l’edició d’aquest any. Foto: Rosa Rovira.

Superades les vacances escolars de l’inici de la primavera, és el moment d’afrontar el segon trimestre de l’any amb l’alegria i la perspectiva optimista que porta la proximitat de l’estiu. Al calendari  de Tarragona ja tenim marcades les dates de l’1, 2 i 3 de juny, el cap de setmana del Minipop.

 

Vuit edicions i cada cop més consolidats. El programa d’enguany és “el més estel·lar, el més potent” de la història del festival. Ho diu Lluís Gavaldà i l’avalen tres noms de primera línia que lideren el cartell: Mishima, La Iaia i Joan Miquel Oliver. I sense donar a conèixer els noms, han exhaurit un miler d’entrades anticipades. Això significa que el públic confia plenament en la cita i que aquesta ja hi ha arrelat.

 

La complicitat dels artistes que ja el coneixen de visites anteriors (a l’escenari o com a públic) és clau per millorar la qualitat de l’oferta musical del Minipop sense crèixer en aforament. “No volem vendre més, volem un festival on la gent s’hi senti còmoda -apunta Núria Serrano, directora del certamen-. Veure els artistes de prop i poder-se moure pel recinte sense empentes, en un ambient relaxat i segur pels pares i pels fills”.

EL MINIPOP 2018 OFEREIX EL CARTELL “MÉS ESTEL·LAR”, PERÒ SENSE AMPLIAR L’AFORAMENT

Lluís Gavaldà, en qualitat de director artístic del Minipop, insisteix en la filosofia: “No volem perdre l’esperit inicial, tot i portar gent més potent que en anys anteriors. No farem una competició per contractar cada any bandes més conegudes. Alguns grups tornen al cap dels anys, ara que son més famosos, en reconeixement per l’aposta que el Minipop els va fer quan començaven, cosa que agraïm, però el festival -adverteix- no deixarà de ser una aparador de noves bandes”.

Masdéu va interpretar diverses cançons davant de periodistes i patrocinadors. Foto: Rosa Rovira.

Fugen de l’etiqueta de ‘festival per a nens’, perquè al Minipop hi caben totes les edats, i farden d’oferir des de Tarragona un certamen ple d’activitats culturals (tallers, teatre i música) a preus molt ajustats. “Tarragona ja se’l sent seu”, assegura Gavaldà amb un punt d’orgull. “Som d’aquí i fem un festival que no té res a envejar als que s’organitzen en altres ciutats de Catalunya i en el millor espai possible”.

LLUÍS GAVALDÀ: “TARRAGONA JA SE’L SENT SEU. EL PÚBLIC CONFIA EN EL FESTIVAL”

I és que el passeig de les Palmeres és un aparador de la ciutat que es mostra esplèndid a principis de juny. Un espai emblemàtic de cara al mar que dona la benvinguda a l’estiu, al temps de lleure, les vacances i la vida al carrer. Un indret ideal per mostrar la ciutat als visitants. Tarragona Turisme s’hi implica i aquesta és una magnífica notícia perquè les distàncies ideològiques entre els promotors del festival i els responsables polítics del PP podrien fer pensar el contrari. Per tant, felicitats a les dues parts.

Lluís Gavaldà amb el cartell del festival que tindrà lloc de l’1 al 3 de juny. Foto: Rosa Rovira.

El cartell del Minipop 2018 no s’acaba amb els seus principals reclams i hi caben moltes altres veus com les del reusenc Joan Masdéu, els lleidats Renaldo i Clara o els vilanovins Mareta Bufona. El festival promet més que mai per l’oferta i, sobretot, perquè és una alenada d’aire fresc que desterra per sempre la imatge d’una Tarragona apàtica i adormida, i culturalment conservadora.

Organitzadors i patrocinadors del Minipop. Al mig, assegudes, la regidora de turisme de l’Ajuntament, Imma Rodríguez, i la directora del festival, Núria Serrano. Foto: Rosa Rovira.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here