19.4 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

En suport a Cèsar Puig

Cèsar Puig, en una imatge d’arxiu que correspon a una entrevista de fa anys a Tarragona Ràdio.

Acusat del delicte de sedició i de pertànyer a una “organització criminal”. Els que coneixem Cèsar Puig ens sentim especialment agredits i perplexos per la decisió de la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela. Aquest dilluns, just quan fa sis mesos de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, el vallenc ha de presentar-se davant la magistrada, que li comunicarà formalment el processament.

 

Quan la voluntat de criminalitzar un procés pacífic i democràtic arriba a persones que coneixes i aprecies, l’enuig encara és més gran. Enuig, ira, desconcert, perplexitat i indignació. Els que vam viure la jornada de l’1 d’octubre i les escenes de repressió de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil assistim impotents a l’escalada repressiva contra l’independentisme i tot allò que representa l’últim Govern de Catalunya, entre els quals hi ha el propi Puig com a secretari d’Interior.

“LES ACUSACIONS DE SEDICIÓS I CRIMINAL A L’EX DELEGAT DEL GOVERN A TARRAGONA EM PROVOQUEN PERPLEXITAT I INDIGNACIÓ”

Sedició, rebel·lió, cop d’estat, violència de carrer i ara, terrorisme. El relat coordinat i repressiu que han construït els mitjans de comunicació de Madrid (el “periodisme d’Estat” en paraules de Francesc Serés), l’Audiència Nacional, els ministres del PP i els dirigents de Ciutadans amb el silenci o el suport ímplicit del PSOE, les elits econòmiques i els juristes més conservadors i reaccionaris vulnera drets i llibertats fonamentals.

 

Per això és tan important la manifestació multitudinària d’aquest diumenge que va congregar centenars de milers de persones a Barcelona. Per això és tan important l’acte que convoquen avui dilluns a Tarragona les entitats Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana amb els seus respectius presidents i diverses actuacions musicals. No oblidem: nou presos polítics, set exiliats i cinc mesos i mig de Generalitat intervinguda. 

“ÉS MOLT IMPORTANT LA RESPOSTA DE LA GENT A LA VULNERACIÓ DE DRETS I LLIBERTATS”

En un dia especial com aquest de suport als empresonats i exiliats i a les seves famílies, aquest article vol simbolitzar una abraçada sincera i personal a Cèsar Puig, que va ser un magnífic delegat del Govern de Catalunya al Camp de Tarragona. Bon gestor, jurista altament qualificat, professor universitari, de tracte afable, comunicador eficient i sempre en sintonia amb les palpitacions del territori. Cèsar, ens fa mal que t’acusin de sediciós i criminal.  Aquí tens el meu suport. Estem amb tu!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Em solidaritzo amb el teu suport al Cesar Puig. A mi també em fan mal aquest tipus d’accions doloses construïdes de forma incomprensible des dels propis fonaments de l’estat.
    Criminalitzar el compromís, la rigorositat, la integritat i el sentit comú no ajuda gens a millorar la nostra societat, sinó que més ben aviat li fa donar un pas enrere. Jo també estic amb tu!

  2. Estic encès!!! Com et poden acusat de un delicte que mai de la vida ni tan sols a passat per el teu cap!!!! Només es odi, ganes de vengança i també enveja!!! Ànims Cèsar!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here