Carregant ...

La ‘cuina’ de la policia a Tarragona

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Reunió de comandadaments i agents dels mossos a la comissaria central de Campclar per donar informació dels últims fets delictius. Foto: Pixelmoreno.

Entrem als budells de la comissaria de la Regió Policial del Camp de Tarragona, al barri de Campclar. Aquí els Mossos d’Esquadra resolen els grans casos delictius i planifiquen la seguretat de tot un territori.

Delictes de sang, agressions sexuals, accidents de trànsit greus o l’amenaça terrorista s’afronten des d’aquesta comissaria. Al laboratori de la policia científica es busquen i analitzen empremtes o es comparen petjades i roderes. A la Unitat de Trànsit es reconstrueixen accidents com el de les Gavarres. La realitat no té ni el glamur ni la rapidesa del CSI, però la feina de centenars d’agents és clau per garantir la seguretat de tothom.

DES DE LA COMISSARIA CENTRAL DE CAMPCLAR ES COORDINA LA FEINA DE 1.500 AGENTS DELS MOSSOS

Sala de brífing de la comissaria, dues de la tarda. Un dels sergents dona instruccions a una vintena d’agents que patrullaran aquesta tarda per Tarragona. És dilluns, i amb el canvi de torn els mossos reben molta informació, indispensable per conèixer alguns dels fets delictius oberts els últims dies.

Hi ha feina llarga: tres robatoris en domicilis amb sostracció de joies i diners, un robatori amb violència en una masia, o un altre robatori sense violència en una empresa de paqueteria. “Els lladres de cotxes detinguts ja han ingressat a presó, són els de la plana 12”, detalla el sergent mentre els agents observen el full d’instruccions.

Un agent dels mossos, en un laboratori de la policia científica on analitza emprentes i petjades. Foto: Pixelmoreno.

Durant el primer brífing de la setmana es continuen repassant fets delictius. “Al gener es van produir robatoris amb molta violència”, recorda el sergent, dret, amb rostre seriós i veu gruixuda, mentre repassa el modus operandi d’una banda de lladres georgians, molt ben organitzada i especialitzada en els robatoris a habitatges, que podria actuar per la zona.

Aquest grup es coordina amb dispositius de contravigilància i només roba diners per evitar que els cossos policials els puguin seguir els moviments a través d’aparells electrònics furtats com els mòbils o les tauletes, equipats amb geolocalitzadors.

La policia afronta delictes de sang, agressions sexuals, accidents de trànsit greus i l’amenaça terrorista

També es parla durant la reunió –de la qual no donem detalls al FET A TARRAGONA per no comprometre cap investigació en curs– d’una altra banda de lladres llatinoamericans que “roben de tot a les cases on entren”, inclosa la roba de marca, i actuen sempre amb vehicles de lloguer.

El brífing acaba i els agents surten per parelles a patrullar pels carrers de Tarragona. Més de 300 agents estan destinats a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Tarragonès, que inclou els efectius de la comissaria de Tarragona i la de Salou. D’altres no els veurà ningú perquè treballen vestits de paisà, fent feines d’investigació, sempre amb discreció.

Des de la comissaria de la Regió Policial del Camp de Tarragona, a Campclar, se supervisa la feina de gairebé 1.500 agents repartits per tot el territori, es marquen les directrius operatives i es dirigeixen els diferents serveis regionals i de cada ABP.

(…)

FES-TE AMIC DEL ‘FET’

Aquest és el fragment inicial del reportatge ‘La cuina de la policia’ que publiquem íntegrament al número 28 del FET a TARRAGONA amb imatges singulars de l’interior de la comissari dels Mossos i de la feina habitual dels agents.

La revista la podeu trobar a les llibreries de la ciutat: LA RAMBLA, ADSERÀ i LA CAPONA. També a CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8).

600 persones residents a Tarragona o a altres indrets del país reben el FET a casa i poden participar d’activitats culturals gratuïtes i exclusives. Et vols afegir a la comunitat d’amics de la revista?

Fes-te’n subscriptor aquí per només 30 € l’any.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *