14.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Els Jocs omplen el buit

Interior del palau d’esports a l’Anella Mediterrània. Foto: Pixelmoreno.

Tarragona no s’ha fet seus els Jocs Mediterranis. Amb la cita a tocar, la ciutat viu d’esquena a l’esdeveniment poliesportiu internacional més important que s’hi hagi celebrat mai. L’any de pròrroga, després de l’ajornament forçat, no ha servit per fer populars els Jocs ni per arribar-hi sense presses. Ens endinsem a l’Anella Mediterrània del bracet dels qui segueixen treballant cada dia per acabar a temps les obres i creuar amb èxit la línia de meta.

VISITEM L’ANELLA MEDITERRÀNIA DE CAMPCLAR AMB QUATRE PERSONES CLAU EN LA SEVA EXECUCIÓ

El Comitè Internacional va escollir Tarragona el 2011 per celebrar-hi l’any 2017 els Jocs Mediterranis. Els problemes de finançament i l’endarreriment de les obres de les principals infraestructures van obligar a ajornar per força l’esdeveniment, a finals del 2016, per reconvertir-lo en Tarragona 2018, fet que va provocar crítiques, retrets creuats entre Generalitat, govern espanyol i Ajuntament, indignació i desconcert.

 

De fet, el repte ha generat durant aquests sis anys i mig més problemes i moments crítics que il·lusions compartides. En poques setmanes, el 22 de juny, el Nou Estadi acollirà la cerimònia inaugural i la ciutat s’obrirà al món per acollir 4.000 atletes de 26 països que competiran en 33 esports.

 

LES OBRES DE LA PISCINA OLÍMPICA I EL PALAU D’ESPORTS S’ACABARAN POCS DIES ABANS DE LA INAUGURACIÓ

 

Amb l’Anella Mediterrània com a epicentre de l’esdeveniment, sense vila olímpica i amb els esportistes allotjats al complex hoteler de Port Aventura, Tarragona assumirà el repte d’organitzar els millors Jocs Mediterranis de la història. Mentrestant, a l’Anella hi segueixen treballant a contrarellotge desenes d’operaris i tècnics.

 

“S’hi arribarà a temps”, asseguren els màxims responsables de les obres, amb qui el FET A TARRAGONA ha visitat per dins tots els equipaments: els que ja estan enllestits, com el remodelat Estadi d’Atletisme, i els encara pendents de l’última fase de construcció, que són el Palau d’Esports i la piscina.

 

Entrem al Palau protegits amb el casc i l’armilla de color groc fluorescent reglamentàries, amb una alineació titular formada per quatre actors clau en la materialització de l’Anella Mediterrània: Rogelio Jiménez, l’arquitecte de l’Oficina Municipal de Projectes; Francesc Xavier Llorens, arquitecte tècnic del mateix equip; Joan Plana, delegat d’Esports de la Generalitat a Tarragona, i Pere Valls, membre de la Fundació Tarragona 2018.  A la visita s’hi incorporarà després Jordi Canal, el cap de projectes, l’arquitecte coordinador de totes les obres que es desenvolupen a l’Anella.

(…)

Així comença un ampli reportatge sobre els equipament de l’Anella Mediterrània que publiquem íntegrament al número 29 del FET a TARRAGONA. La revista es pot adquirir a Llibreria de la Rambla, Llibreria Adserà, Llibreria La Capona, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc el Miracle (Via Augusta, 8).

 

Si vols ajudar-nos a fer periodisme de qualitat a Tarragona, subscriu-te al FET i, a més de la revista, gaudiràs de visites guiades exclusives i entrades per a espectacles de música i teatre.

Esteve Giralt
Esteve Giralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here