Advertisement Advertisement
Carregant ...

Cantar amb el cor: 10 anys d’InCrescendo

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Els components del cor InCrescendo, abans d’in dels concerts organitzats a l’aula magna de la URV dins del cicle ‘El cor a la veu’. Foto: Pixelmoreno.

El cor InCrescendo és el creador i organitzador del projecte El cor a la veu, un cicle de concerts que involucra tots els cors amateurs de la ciutat. “És un format inèdit que mobilitza més de 700 cantaires i genera un moviment únic”, subratlla el president de l’entitat, David Allué. En total, són vint-i-quatre les agrupacions no professionals que han descobert de cap a cap de la ciutat, i que configuren la iniciativa. “Mai vam imaginar que en poguéssim ser tantes!”, salta Cristina Cosials, soprano.

Han estat un total de dotze concerts, amb dues corals diferents en cadascun. “No som gestors, i entre setze amics hem construït un gegant de la cultura”, apunta amb veu dolça Carme López, una altra de les veus d’InCrescendo. Ells tampoc són un cor professional, i passen desapercebuts entre la resta de cors del programa. Una periodista, dos metges, un enginyer informàtic, psiquiatres, professors… “Som un grup de persones amb vides ben diferents, però amb la parcel·la comuna de la música”, recull la Carme.

Les mirades còmplices es van creuant amb afecte. “Vam començar a treballar en aquest projecte l’octubre del 2016”, fa memòria el David. “Antigament, es feia una trobada conjunta de diversos cors a la Catedral, però ja fa molt de temps que el cant coral sembla no tenir cabuda a Tarragona”, lamenta. Els seus companys assenteixen. “Aquesta música passa desapercebuda a la ciutat, i és una llàstima”, sentencia.

“El fet de ser tots amateurs no és per a nosaltres un fre, sinó un repte”, es referma la Cristina, que és membre del cor des del primer dia. “Sense coneixements musicals a l’esquena, assagem i actuem per oferir un resultat similar a si en tinguéssim”, reflexiona. Fa una pausa. “El nivell és molt alt, a Tarragona hi ha cors molt bons de persones que no es dediquen a això i costa molt que se’ls valori”, interromp amb tendresa el David.

A la xarxa de l’InCrescendo, només l’Eduard Pàmies té formació professional en música. És el director del cor –i és també l’enginyer informàtic d’unes línies més amunt–, i també arranja les peces per a cada interpretació. “Som un cor amb segell propi, amb el nostre repertori i amb la voluntat d’allunyar-nos de la resta de corals”, explica. “Dins del món del cant coral, hi ha una enorme varietat d’estils i gèneres”, matisa Pàmies.

(…)

El cicle de dotze concerts que integren el projecte El cor a la veu tindrà un epíleg de luxe aquest dissabte 2 de juny. El Teatre Tarragona serà l’escenari d’un macroconcert de fi de festa, on els vint-i-quatre cors participants actuaran de manera conjunta per posar el punt final a una de les iniciatives culturals de l’any a Tarragona. “Serà una barreja entre concert i espectacle, la cirereta del pastís a un desè aniversari que no oblidarem mai, amb la participació de totes les corals del cicle”, conclou el president de l’InCrescendo.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem íntegrament al número 29 del FET a TARRAGONA amb fotografies dels assajos i concerts. Si voleu adquirir la revista, apropeu-vos a les llibreries de la ciutat: LA CAPONA, LA RAMBLA, ADSERÀ, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8).

Si te’n fas subscriptor, rebràs les revistes còmodament a casa i podràs gaudir de les activitats i obsequis culturals que oferim als 600 amics i amigues del FET. Suma’t ara i aquí a la comunitat del FET.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *