13.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

L’empremta de Josep Andreu al Port de Tarragona

El Tinglado 4 del Port ja està a punt per acollir el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

Josep Andreu arriba a la presidència del Port de Tarragona el febrer de 2011, avalat pel primer govern d’Artur Mas a la Generalitat. Cinc anys després, el febrer de 2016, amb Carles Puigdemont liderant el govern, Andreu és ratificat en el càrrec. Ara, després de set mesos d’aplicació del 155, es posa a treballar el nou govern de Quim Torra i, entre moltes altres decisions, en les properes setmanes haurà de decidir si fa canvis o no al capdavant del Port tarragoní.

 

De perfil tècnic i bon gestor, Josep Andreu sap que no està gens clar el seu futur després de més de set anys al càrrec. De caràcter tranquil i dialogant, s’ha anat distanciant cada cop més dels avatars dels partits i les sigles (començant per les seves, aquelles antigues de CDC) i ha mantingut un to discret i allunyat durant el període més efervescent del Procés sobiranista. Al cap i a la fi, a Andreu el proposa el Govern de Catalunya però depèn del vist i plau final de l’Estat.

AQUEST MES DE JUNY ES PLASMEN PROJECTES IMPORTANTS QUE VINCULEN EL PORT AMB LA CIUTAT

Sigui quina sigui la decisió del nou conseller de Territori, Damià Calvet, avui paga la pena resaltar la petjada que deixa Josep Andreu a l’Autoritat Portuària de Tarragona i que, paradoxalment, quedarà plasmada en bona part aquest mes de juny. Al marge de l’evolució en positiu del tràfic de mercaderies i del volum de negoci en els molls portuaris, la presidència d’Andreu ha suposat una empenta decisiva a la vinculació del Port amb la ciutat.

 

En un context de greu recessió econòmica i fortes retallades, Andreu ha ofert a Tarragona molts balons d’oxigen que han salvat els mobles a l’Ajuntament (i a la Generalitat). Aquests dies en tindrem una bona mostra:

La passarel·la i els ascensors davant la platja del Miracle esperen a obrir-se als ciutadans en pocs dies. Ricard Lahoz.

1. El suport als Jocs Mediterranis, amb un programa cultural propi però també facilitant espais imprescindibles per a la logística de l’esdeveniment al Refugi 1 del Moll de Costa. Equipaments i zones d’aparcament que avui ja són en mans de Tarragona 2018.

 

2. La construcció de la passarel·la que connectarà el centre de la ciutat amb la platja del Miracle i que s’estrenarà el 20 de juny, només dos dies abans de la inauguració dels Jocs. Aquesta obra de ciutat anirà acompanyada de la reforma del passeig marítim que ja està en marxa.

 

3. La cessió del Tinglado 4 al Museu Nacional Arqueològic perquè hi pugui instal·lar durant 3-4 anys una exposició de síntesi de les seves peces emblemàtiques, mentre duren les obres a l’edifici de la plaça del Rei. El nou MNAT s’obrirà al públic el 16 de juny.

 

Són tres fets que culminen aquest mes de juny una etapa d’anys de millores a l’entorn del Serrallo i Moll de Costa i la remodelació de l’Escullera com a espai d’esport i lleure. Tot això, sense oblidar els símptomes de recuperació de la marina Port Tarraco, els projectes de millora al Port esportiu i el creixement dels creuers. En el capítol de projectes no reeixits encara, hi ha la reforma de l’antiga seu de la institució.

 

Passi el que passi, Josep Andreu haurà deixat una bona empremta al Port de Tarragona. Llàstima -diuen alguns- que no es vulgui dedicar a la política municipal. Creuen que la ciutat necessita un bon gestor a l’alcaldia amb capacitat de pensar, planificar i executar a mig i llarg termini.

El Refugi 1 del Moll de Costa és utilitzat pels Jocs Mediterranis com a centre de logística. Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here