Advertisement Advertisement Advertisement
18.3 C
Província de Tarragona
Divendres, març 24, 2023

Pau Ricomà vol derrotar la “decadència” de Tarragona

Pau Ricomà en un moment de la conferència pronunciada ahir al vespre al Col·legi d’Advocats i Farmaceútics de Tarragona. Foto: ERC

Una cançó dels Manel i una carta als Reis de la professora de la URV, Joana Zaragoza, fan de teloners al protagonista. A l’escenari, cap bandera, un llaç, una combinació de colors negre i groc i un cub que mostra el lema ‘valors republicans’. A la graderia, tons transversals d’un públic que va des del Nàstic a Òmnium, del món convergent al dels comuns passant per empresaris i activistes de carrer.

 

A un any de les eleccions municipals, el líder local d’Esquerra Republicana Pau Ricomà fa una conferència per “oferir una visió de ciutat” i no un programa electoral. I arrenca de forma novedosa, comparant dues ciutats nord-americanes, Portland i Detroit, que representen la prosperitat i la decadència, respectivament. Ell vol que Tarragona s’assembli a Portland i desgrana algunes idees per sortir del “desconcert” i la “indolència” actuals.

EL LÍDER D’ESQUERRA EXPLICA LA SEVA VISIÓ DE LA CIUTAT A UN ANYS DE LES ELECCIONS

Proposa crear consells de districte; convertir els centres cívics en espais culturals de proximitat (i fer-ne un de nou al Banc d’Espanya); apostar per la indústria però amb més formació; liderar la lluita contra el canvi climàtic; propiciar un “diàleg entre el patrimoni i la cultura contemporània”; revisar un POUM “desfasat”; regenerar el centre de la ciutat que està “molt envellit”; preservar espais naturals; cosir la ciutat perquè “el Francolí sigui un pont i no una muralla”…

 

Ricomà -diu- vol “derrotar la decadència” i per això s’emmiralla en Portland, però també a la Barcelona de Pasqual Maragall i en altres ciutats de Catalunya de dimensions similars a les de Tarragona. Cap esment a l’alcalde ni a la resta de rivals polítics. Cap crítica directa a l’equip de govern. Cap menció als Jocs Mediterranis. Propostes en positiu i “mirada metropolitana”. Sense papers a les mans i amb un to didàctic i proper.

RICOMÀ ES VOL EMMIRALLAR EN ALTRES CIUTATS PER SORTIR DEL “DESCONCERT” ACTUAL

Aires innovadors per a un acte que es nota que l’han treballat molt des d’ERC. L’escenari triat és el que durant molt anys ha utilitzat Ballesteros en les seves conferències sobre l’estat de la ciutat i que, misteriosament, aquest any no s’ha organitzat.

 

Pau Ricomà i Esquerra (amb el suport explícit del flamant nou vicepresident del Govern, Pere Aragonès) presenten les credencials per plantar batalla de cara a les municipals del 2019 i en l’ambient de la sala deixa un millor regust del que molts esperaven abans d’entrar-hi.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here