Carregant ...

Primeres impressions a l’entorn de la passarel·la

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vista de la punta del Miracle des de la plataforma dels ascensors de la nova passarel·la. Foto: Ricard Lahoz.

Primeres impressions a l’entorn de la passarel·la que connecta el passeig marítim amb la Baixada de Toro:

1.- La nova infraestructura compleix sobradament amb la funció de facilitar la connexió del centre de la ciutat amb el front marítim. Aquests primers dies d’estiu, per la passarel·la desfilen tovalloles, vestits de bany i xancletes, a més de turistes i curiosos d’aquí que la volen trepitjar per primera vegada. Els dos ascensors que pugen de la platja al pont per damunt les vies del tren faciliten la mobilitat.

“TENIM UN NOU MIRADOR PER GAUDIR DE L’ESPECTACLE DEL CONCURS DE FOCS”

2.- Les baranes de la passarel·la i, especialment, la plataforma dels ascensors davant el passeig, seran un nou mirador magnífic per a les nits del Concurs de Focs Artificials, que enguany se celebrarà entre 4 i el 7 de juliol.

3.- A l’espera de veure com queda la remodelació del passeig marítim, sap greu recordar que Adif es va negar en el seu moment a desmantellar la via més propera al mar, tal com li reclamava el Port. Això hauria permès fer un passeig amb voreres més àmplies i més agradable per a tots els usuaris: corredors, ciclistes, patinadors, caminadors i vehicles.

Rampa d’accés al passeig marítim. Foto: Ricard Lahoz.

4.- Amb la passarel·la en funcionament, cal tenir cura dels accessos a la nova infraestructura. A la banda de mar, aquest estiu caldrà tenir paciència per les obres, però tot indica que hi haurà una millora substancial, incloent-hi la rampa per baixar a la platja. A la banda de ciutat, resulta urgent ampliar les voreres del carrer Ponç d’Icart i de la Baixada de Toro, una feina que és responsabilitat del consistori.

“NO PODEM OBLIDAR-NOS ARA DEL GRAN PROJECTE DE CIUTAT: REMODELAR LA FAÇANA MARÍTIMA”

5.- Un company periodista passejant amb cotxet de nen em fa veure les dificultats per accedir a la passarel·la des del Balcó: escales a la Baixada de Toro, escales al carrer Roger de Llúria, voreres estretes i impracticables a Ponç d’Icart… L’Ajuntament n’hauria de prendre nota.

6.- Última reflexió: correm el risc d’oblidar-nos del gran projecte de ciutat: remodelar la Façana Marítima. La passarel·la, d’una banda, i la minireforma de l’estació (dos ascensors, quatre escales mecàniques i una andana), de l’altra, ens poden tornar al conformisme a aquesta i a les futures generacions. No hi hauríem de caure. La bellesa de la platja i la punta del Miracle mereixen que mantinguem l’ambició de fer-hi desaparèixer les vies del tren. I la millora de l’entorn hauria de començar per l’enderrocament de la plataforma de ciment que porta tancada CINC ANYS!!!


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Una resposta a “Primeres impressions a l’entorn de la passarel·la”

 1. Una vergonya que es facin infraestructures noves que no son accessibles. Algú ha pensat que les persones que caminem poc i malament podem fer el trajecte, pensem en la pujada, sense poder seure en lloc per descansar?

  Quan tindrem un ajuntament que pensi en l’accessibilitat universal per tothom?

  Disfruteu-la, jo no ho podré fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *