Carregant ...

Auriga, entre el deure i el plaer per la cultura

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Els tres socis d’Auriga Serveis Culturals: Txema Nosas, Anna Catà i Jordi Salvadó. Foto: Pixelmoreno.

L’equilibri entre el deure i el plaer és el punt de partida de l’empresa, al capdavant de la qual hi ha Anna Catà, Jordi Salvadó i Txema Nosas, els dos primers des del seu inici. Auriga Serveis Culturals és un petit projecte que va néixer l’any 2006 i que, amb dotze anys de recorregut, ha crescut fins a haver hagut de multiplicar l’equip pràcticament per tres, a més d’acumular una bona cartera de col·laboradors externs. Tot plegat, amb l’objectiu de fer “difusió de la cultura i el patrimoni en un sentit molt ampli”, explica l’Anna.

Rememora els inicis i explica que tots venien del sector, però “vam detectar que a la zona no hi havia gaires empreses que donessin el tipus de serveis que nosaltres podíem oferir”. Així, aquests tres tarragonins que encara no arribaven a la trentena es van tirar a la piscina i van crear un equip per fer “des de visites guiades fins a activitats didàctiques amb grups escolars, passant per la creació de material de suport propi, el muntatge d’exposicions o serveis museogràfics”, detalla.

Les visites teatralitzades i els materials de suport són alguns dels trets distintius d’aquesta empresa de serveis culturals

La seu la tenen a Tarragona, però també treballen a la Ruta del Cister, a Reus, a Montblanc, a Valls… I és que, tot i que amb el nom que tenen es podria pensar que estan centrats en l’època romana, treballen amb diferents períodes històrics, i fins i tot amb el futur! Com ara fan amb l’exposició que guien al CaixaForum Tarragona fins al 31 de juliol, “Experiment any 2100”, que, amb les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciència-ficció com a eix, explora com pot ser el nostre futur.

Dins del seu catàleg tenen multitud d’activitats pròpies, que han creat ells mateixos, dirigides a l’usuari final (escoles, famílies, particulars…), i també moltes propostes i projectes a la carta que els han demanat empreses o institucions i que ells han preparat a la seva mida. Una de les seves activitats estrella és la que organitzen a Tarragona amb motiu de la Nit dels Museus.

Pel que fa a escoles i instituts, l’activitat que més triomfa és un itinerari didàctic titulat “Viure a Tàrraco”, amb un recorregut pels principals monuments de la ciutat durant el qual s’introdueixen una sèrie de personatges que haurien pogut viure a Tàrraco i que es relacionen directament amb el patrimoni. Els participants han d’esbrinar les seves dades principals: a què es dedicaven, quina era la seva condició social, on vivien, quins espectacles anaven a veure o com es vestien.

(…)

Si vols saber més coses de la feina d’Auriga Serveis Culturals i vols gaudir de més lectures interessants per aquest estiu, busca el FET a TARRAGONA a les llibreries de la ciutat. O fes-te’n subscriptor i emporta’t a casa de regal el llibre ‘Francesc Xammar: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona’.

Subscriu-te al FET i sigues benvingut al club del qual ja en formen part 600 amics i amigues. No te’n penediràs.

Portada del número 30 del ‘Fet a Tarragona’. Foto: Agustí Arévalo.

Coberta del llibre.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *