29.7 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

‘Amb ulls ganxets’: Reus, la ciutat muda

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, en una visita recent a unes obres en un camp de futbol. Foto: reus.cat

Estimat director,

A Reus ens han pispat la ‘u’ i no hi passa res de res. I ja fa dies, que estem així. Una quietud, un avorriment… Els nostres estimats polítics callen, potser perquè no hi ha res a dir. Sí que és cert que l’alcalde segueix fent-se fotos i inaugurant qualsevol cosa, per curiosa que sigui. Carrers, patis de les escoles bressol… Tot s’hi val quan s’és a una mica menys d’un any de les municipals. Unes eleccions, per cert, en què estarem ben distrets si finalment hi tenim la llista unitària republicana i els de Podem.

 

Perquè benvolgut, mi no entender això de la candidatura única de l’independentisme. D’una banda hi tenim els de les Primàries Reus, com l’amic Graupera de Barcelona; de l’altra, la CUP i Esquerra. Aquests últims, que si sí però no, però ja ho veurem. I eixamplem la base, també. Mentre, del PDeCAT del batlle no se si sap si en un any se’ls haurà de votar com a JxCat o Crida Nacional per la República o a saber. Pellicer va dir que mai dels mais es presentaria a un tercer mandat. Però, ai, amic meu. En la política i el futbol la veritat no sempre és el més important. Entre tu i jo, a més, em penso que el Pelli no és gaire d’estelades…

 

I a la sucursal, com esteu? Veig que el vostre alcalde deu viure a Matrix, perquè tan sols ell i els de Societat Civil Catalana veuen els Jocs com un èxit. Mira si en sóc de bo, al capdavall, que mentre hi va haver les proves esportives i cada dia sortia un nyap nou, vaig estar mut. Si és que us estimo, pelacanyes, i em va saber greu per vosaltres, i per la ciutat, veure com mig país i part de l’altre es reien de vosaltres durant aquella setmana. Em va doldre especialment el paper de la premsa de Barcelona, que va ser especialment cruel.

 

Des d’aquí els dic que qui s’han pensat que són. Que dels tarragonins només ens en burlem nosaltres, els ganxets! Quan vaig posar la gala d’inauguració a la tele i vaig veure desfilar-hi la Lucrecia i l’Orozco vaig pensar que tot plegat seria un drama. Ni un maleït castell, hi vam veure. Cap mostra de la vostra rica cultura local. Mal m’està dir-ho, company, però tots sabem que això a Reus no hagués passat. Ep, i des d’aquí una forta abraçada a la Bego. Cada cop que piula, Tarragona tremola.

 

Suposo que de cara a l’agost deus agafar vacances. Jo també, però després de Sant Magí. Com faig cada any, pujaré a gaudir la festa d’incògnit, amagat entre vosaltres. He vist la programació dels actes i fa força patxoca, per cert. Ara, si de cas ens trobem a la plaça de la Font per fer un vermut de Reus. Al Camp de Mart no m’hi veuràs pas, que em fa por. Potser exagero, però. Perquè si la Floria diu que l’equipament està astupendu, segur que és així. I és que els polítics sempre diuen la veritat, oi?

Ben avorridament,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here