Carregant ...

Prestigiar la Rambla i endreçar el mercadet

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Aspecte de la Rambla, aquest dijous, sense el mercadet ambulant. Foto: Ricard Lahoz.

Al cap d’onze anys, per fi tenim alliberada la Rambla tots els dies de la setmana. El mercadet ambulant de dimarts i dijous no s’hi hauria d’haver instal·lat mai, però el mal ja està fet i ara toca recuperar i prestigiar el passeig principal de la ciutat. Cal renovar-hi el paviment i decidir si la millor opció són les rajoles, i cal actuar sobre les zones enjardinades.

En aquesta dècada, la Rambla ha entrat en un procés de decadència. Per la falta d’inversió municipal i per la crisi econòmica i comercial que ha comportat la baixada de moltes persianes. El panorama és ben trist: cada cop més locals tancats i abandonats als laterals i un increment de la sensació de deixadesa i brutícia a les coques centrals.

Oficines bancàries tancades on s’acumula la brutícia. Foto: Ricard Lahoz.

Ara l’ajuntament ja no té excusa per demorar més una intervenció en profunditat a la Rambla. I al meu entendre hauria de recuperar la idea expressada fa uns anys per la Cambra de Comerç de convertir el tram més proper al Balcó en una zona preferent de vianants.

Accés a l’edifici buit on hi ha al Teatre Metropol, propietat municipal. Foto: Ricard Lahoz.

D’altra banda, el trasllat dels marxants a Corsini s’havia de fer ja, en la data marcada, sense més demores. L’actitud pressionant i rebel dels venedors ha estat intolerable. S’han aprofitat durant onze anys de la Rambla i encara amenacen ara amb no pagar les taxes.

On haurien de centrar els marxants els seus esforços és en acabar amb la imatge d’un mercadet impropi d’una ciutat com Tarragona i treballar  per aconseguir almenys una estètica uniforme de les parades i els tendals. En definitiva, oferir un mercat més digne i endreçat.

Parades del mercadet instal·lades de nou a Corsini. Foto: Ricard Lahoz.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *