Advertisement Advertisement
17.4 C
Província de Tarragona
Dimarts, novembre 28, 2023

Ballesteros, en precampanya

L’alcalde Ballesteros en la xerrada que ha pronunciat aquest dilluns a la Cambra de Comerç. Foto: Mauri Fernánez. Ajuntament de Tarragona.

No ha dit públicament que es tornarà a presentar com a candidat del PSC a l’alcaldia de Tarragona i esbossa un somriure quan l’hi pregunten, però la conferència d’aquest dilluns a la Cambra de Comerç avala que Ballesteros està molt a prop de voler repetir un quart mandat. Després de mesos marejant la perdiu i assegurant en entrevistes que “la gent” li demana pel carrer que es torni a presentar, ara l’alcalde diu que ho anunciarà a la tardor.

 

Mentrestant, Ballesteros treu pit dels Jocs com a culminació de la seva gestió durant més d’una dècada. Ho ha fet en el marc d’una xerrada col·loqui que semblava tenir l’objectiu de cobrir l’expedient de donar explicacions abans de les vacances. Un acte, per cert, amb l’absència destacada del coordinador de Tarragona 2018, el regidor Javier Villamayor, i de la responsable de Cultura, Begoña Floria.

L’ALCALDE FA UNA MIRADA ENRERE D’AUTOSATISFACCIÓ PERÒ CAP PROPOSTA DE FUTUR DESPRÉS DELS JOCS

Ni un apunt d’autocrítica, ni una frase de reconeixement que es podria haver fet millor. Els Jocs -diu- han servit per “cohesionar la ciutat, projectar-la internacionalment i proveir-la d’unes insta·lacions modèliques”. I acompanyant afirmacions com aquesta, un allau de números per demostrar que Tarragona surt clarament beneficiada amb la celebració de l’esdeveniment esportiu sense risc d’endeutar-se perillosament. Ni una xifra, però, sobre les entrades venudes: “Al setembre tancarem tots els números i seran públics”, afirma.

BALLESTEROS SAP QUE NOMÉS ELL DE CANDIDAT POT MANTENIR EL PSC COM EL MÉS VOTAT

Ballesteros diu que no té motius per marxar després d’ensenyar a l’audiència un altre allau de dades per fardar d’invertir més que en l’època de l’alcalde Nadal en seguretat, serveis socials i neteja. Molta mirada enrere d’autosatisfacció i cap proposta de futur. Després dels Jocs, el discurs dels socialistes tarragonins sembla del tot esgotat.

 

L’alcalde repetirà de candidat perquè ell i el seu partit saben que és l’única possibilitat de seguir sent els més votats a les eleccions de l’any que ve. I saben que Ballesteros és, de moment, millor que els seus rivals. Per aixó obre la precampanya, però després d’onze anys a l’alcaldia, molts (també dins les seves files, encara que no ho diguin en públic) veuen una clamorosa falta d’il·lusió, empenta i energia en ell i en l’equip municipal del PSC. Potser després de les vacances tornaran amb piles més carregades.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here