9.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

Per una Santa Tecla sense xiulets

Protesta i xiulets contra l’alcalde a la plaça de la Font abans de l’inici de la diada castellera del primer diumenge de Festes. Foto: Arnau Martínez.

Sembla que els xiulets a la corporació municipal tornaran a ser, un any més, la banda sonora de les festes. Enguany, convocats directament pels CDR de Tarragona. Des de la setmana passada, corren cartells per les xarxes socials animant a xiular els polítics que governen la ciutat i els regidors de Ciutadans. Les protestes ja s’han repetit les darreres Santa Tecles, acompanyades del hit de les festes: “Ballesteros, dimissió”.

Hi ha desenes de motius per xiular: la inacció de l’alcalde l’1 d’octubre mentre apallissaven desenes de tarragonins, el projecte de la Budellera, la vergonya dels Jocs Mediterranis, les rates del Teatre Metropol, el mal estat del Camp de Mart, l’estudi arquitectònic del local dels Xiquets de Tarragona que havia d’estar enllestit al juny, les esquerdes de l’amfiteatre i tants edificis de la Part Alta o les imputacions de Ballesteros i Floria en el cas Inipro. Podria seguir, però deixeu-me manifestar el meu dubte: no sé si Santa Tecla és el millor moment per expressar aquesta disconformitat.

“HI HA MOLTS MOTIUS PER XIULAR, PERÒ ÉS EL MILLOR MOMENT FER-HO DURANT LES FESTES?”

A Vilafranca del Penedès, per Sant Fèlix, ja vam veure com per megafonia havien de demanar silenci perquè la plaça estava escridassant una televisió espanyola que hi connectava en directe mentre els Castellers de Vilafranca muntaven el castell de 10.

Les protestes també s’han fet sentir el Primer diumenge de festes a la plaça de la Font. Abans de començar l’actuació, xiulada i crits al batlle. Una situació que es va repetir després de l’intent de 4 de 10 amb folre i manilles de la Colla Vella. Mentre actuaven els sanitaris a plaça i s’emportaven alguns castellers cap a l’hospital de campanya, es van escoltar xiulets i consignes contra l’alcalde. Hi van tornar quan encara sonaven les gralles del 4 de 8 dels Xiquets de Tarragona.

“PER LA FESTA MAJOR ELS PROTAGONISTES HAN DE SER LES ENTITATS DE LA CIUTAT”

Vergonya aliena. És d’una baixesa moral i d’un poc respecte, digne d’esment. Per Santa Tecla els protagonistes han de ser les entitats que treballen durant tot l’any per fer-nos gaudir de les festes. Els cartells del CDR diuen que es xiuli “sempre respectant els col·lectius i entitats de la ciutat que organitzen els actes de les festes”. Si realment volen respectar-les, que no es xiuli perquè s’ha demostrat que no hi ha filtre.

És cert que cadascú és lliure de fer-ho, faltaria més! Llarga vida a la llibertat d’expressió que tants ens volen arrabassar, però deixeu-me fer un incís. Comparteixo el què, el per què, el a qui, però no el quan ni el com.

Per què no es fa una acció així quan els consellers passin pel jutjat a declarar pel cas Inipro? O en un plenari municipal, on llavors sí, els polítics són els protagonistes? He cobert un any els plens de l’Ajuntament de Tarragona i he vist bancades buides, demostrant que la política municipal interessa ben poc. Només he vist sectors independentistes fent sarau quan s’ha debatut sobre qüestions de país quan, perdoneu que us ho digui, des de l’administració local no es declararà la República que tant anhelem.

“PER QUÈ NO GAUDIM D’AQUESTS DIES I TORNEM A TREURE ELS XIULETS DESPRÉS DE FESTES?”

Divendres passat es xiulava a l’alcalde, però inevitablement, el soroll ensordidor durant la Crida també el rebia el Perpetuador, en Pitu Mosquits, casteller, serrallenc i de la Setmana Santa tarragonina. El mateix passarà a l’Anada a Ofici el dia 23, quan davant les autoritats passi la bandera de la ciutat que a tants representa i en aquell moment, estarà portada pels Diables Voramar per celebrar el 25è aniversari de la Víbria. I de la mateixa manera, durant la Professó, quan no se sentiran les melodies dels Ministrers de la ciutat que acompanyen el Braç.

Possiblement, els xiulets els sabran més greu als músics i entitats del Seguici que als dirigents polítics de la ciutat que com en qualsevol altre ofici, aconsegueixen fer-se una armadura de ferro ensabonada on tot els hi rellisca.

Per què no guardem aquests dies els xiulets, gaudim de la festa major, posem al centre les entitats tarragonines i els tornem a treure passades festes? No demano una treva, ni molt menys, però amb tanta cridòria tots plegats contribuïm a què es projecti una imatge de Tarragona que crec que no és adient.

I és que som en uns dies en que, com va dir el conseller d’Ensenyament Josep Bargalló a la festa dels 5 anys del FET, “Tarragona exerceix de capital del territori i d’un país obert al món”.

Arnau Martínez
Arnau Martínez
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Xiulets per un ajuntament de Tarragona cada vegada menys transparent diria jo.
    Gairebé 75 dies després de la fi dels jocs del Mediterrani, i encara sense dades oficials de l’Ajuntament per els jocs de la vergonya perdó del Mediterrani volia dir.

    Recordem que aquests han estat comandats per un alcalde imputat per 8 delictes.

    Ahhh i evidentment que no vol dimitir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here