25.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 13, 2024

El dia que no vam defallir

En record de l’1 d’Octubre del 2017, a la façana de la Chartreuse. Totes les fotos d’aquest article són de Ricard Lahoz.

La plaça dels Infants continua amb un aspecte tan lamentable i deixat com fa un any. L’espai pateix la progressiva deixadesa de l’ajuntament a la Part Baixa de la ciutat, mentre l’edifici que presideix la plaça, la Chartreuse, és un dels símbols de la jornada de l’1 d’Octubre a Tarragona.

 A LA CHARTREUSE ES RECORDA EL CORATGE DE MILERS DE PERSONES QUE VAN DEFENSAR LES URNES L’1 D’OCTUBRE

Aquest és un dels col·legis electorals de la ciutat que no van patir la repressió policial. La determinació, la valentia i el coratge de milers de persones que durant tot el dia van fer llarguíssimes cues per votar s’ha posat en valor aquest diumenge a les portes de l’edifici.

Concentració aquest diumenge a les portes de la Chartreuse.

A la Chartreuse no estàn obertes les portes de l’Escola Oficial d’Idiomes, ni els convocants disposen d’urnes com les de fa un any per poder desenvolupar un acte de commemoració amb més entitat. La resposta a una convocatòria dispersa i poc comunicada és més aviat discreta.

La lectura del manifest, música en directe, un esmorzar amb coca i xocolata i la col·locació d’una placa simbòlica a la façana recorden que ara fa un any més de dos milions de persones no van defallir davant l’Estat i van exercir lliurement el seu dret a vot.

‘No és això, companys’ és una de les cançons que s’han interpretat aquest diumenge a les portes de la Chartreuse.

Ho van fer pacíficament, serenament, en cues disciplinades i tranquil·les, mentre rebien informació dels atacs policials a diversos punts de Catalunya. Ho van fer, amb una barreja d’impaciència, commoció i angoixa mentre sabien que policies nacionals i guàrdies civils atacaven els seus veïns de Campclar, Torreforta, Sant Pere i Sant, Institut Tarragona i molts altres.

 

Un any després, val la pena recordar aquelles imatges a la plaça dels Infants i a la Chartreuse.

Foto: Rosa Ibarz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here