15.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, setembre 28, 2022

Rubén Viñuales no vol ballar l’estil Arrimadas

Un moment abans de començar l’entrevista de Ricard Lahoz a Rubén Viñuales. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Per la mirada, pel to de veu, pel llenguatge no verbal i pels arguments que exposa, em jugo un pèsol que Rubén Viñuales no serà el candidat de Ciutadans a les eleccions municipals de l’any que ve. I, si finalment, s’hi presenta, no haurà ajudat a consolidar el seu partit amb tanta demostració de dubtes en públic. Diu que són l’alternativa a Ballesteros, però no sembla demostrar-ho amb convicció.

 

En la segona edició del ‘Tribuna Tarragona’ -el programa que coproduïm Ràdio Ciutat de Tarragona i FET a TARRAGONA- he vist un Viñuales més fora que dins de l’Ajuntament. Es justifica en la feina i la família (raons lògiques) per acabar-ho de pensar,  però també pesa que la manera de fer política del tarragoní no té res a veure amb la de Rivera i Arrimadas, líders de Ciutadans.

EL PORTAVEU DE CIUTADANS MANTÉ LA INCÒGNITA SOBRE LA SEVA CANDIDATURA A L’ALCALDIA

Al Rubén li incomoda molt treure llaços grocs de la via pública, empassar-se la polèmica de Dames i Vells, pronunciar frases provocadores i mediàtiques, llençar exabruptes a l’adversari i fer gestos pel consum televisiu i de xarxes socials. Viñuales no balla l’estil Arrimadas: “No estic al 100% d’acord amb tot el que es fa al meu partit”, diu. “M’agrada parlar amb tothom”, afegeix.

 

Aquest estil tou no va en la línia oficial de Ciutadans i, probablement, no l’ha afavorit a l’hora de situar-se com a principal alternativa als socialistes. No ha fet de veritable líder de l’oposició i, a vegades, se l’ha vist com una crossa de Ballesteros. Apel·la al tarragonisme i a “la moderació i el centrisme” en un partit cada cop més escorat a la dreta.

L’ESTIL MODERAT DE VIÑUALES NO LLIGA AMB LA MANERA DE FER POLÍTICA DELS LÍDERS DEL PARTIT

Lorena Roldán, diputada al Parlament i senadora, seria el relleu municipal si l’actual portaveu fa un pas al costat? “Pot fer el que vulgui, és molt responsable i mediàtica, però les intencions no van per aquí”, afirma Viñuales.

Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Aquestes són algunes de les ‘perles’ que el líder local de Ciutadans ha deixat en l’entrevista a ‘Tribuna Tarragona’:

 

– Sobre ell i Tarragona: “Tinc una relació gairebé eròtica amb la meva ciutat. Només em preocupa Tarragona”. “Soc el Ghandi de la política local”.

 

– Sobre Dames i Vells: “Si soc alcalde, l’any que ve els aniré a veure i aplaudir”.

 

– Sobre els busos gratuïts: “Ballesteros regalarà un Seat Tarraco i gamba vermella als nous empadronats”. “És una mesura populista i irresponsable. No té res a oferir a la ciutat”.

 

– Sobre el model de ciutat: “Vull una Tarragona més moderna i una administració local que sigui una ajuda i no un obstacle”.

 

– Sobre la qüestió nacional: “Vostè és independentista i jo no. Doncs, fixades aquestes posicions, podem començar a parlar de la resta”.

 

Mireu i escolteu aquí el programa sencer: l’entrevista al portaveu de Ciutadans i la tertúlia posterior amb els periodistes Jaume Garcia (Tarragona 21) i Jonathan Oca (Nació Digital).

 

http://rctgn.cat/vinuales-encara-no-se-si-em-presentare-a-alcalde/

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here