13.5 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 23, 2024

Amb ulls ganxets: La dreta va calenta

Albert Rivera, a l’acte del passat dissabte a Reus. Foto: Ciutadans Reus

Estimat director,

 

I si n’estem de distrets, a Reus, amb els moviments polítics de cara a les municipals de l’any que ve! Per si havíem de ser pocs, dies enrere vaig llegir que els de VOX també se sumaran a la festa. Jo, del pobre Sebastià Domènech del PP ganxet, ja faria les maletes per guanyar temps i estalviar-me disgustos. No us penseu pas, però, que els pelacanyes us en lliurareu, d’aquesta colla. Pel que sembla, el partit d’ultradreta que es passa el dia posant querelles també es presentarà a Tarragona.

 

El passat dissabte, per cert, aquí al Baix Camp hi va venir la plana major dels naranjitos. Sí, sí, l’Arrimadas i el Rivera, tot repetint un cop i un altre, com mana la propaganda efectista, que allò del 27-O d’ara fa un any va ser un cop d’estat i que van guanyar les eleccions i que el Torra és racista i que TV3 manipula i que el PSOE dona suport als independentistes i que Puigdemont és el dimoni i que yo solamente veo españoles.

 

És ben curiós, però, que l’única cadena que va oferir l’acte de Cs va ser La teva, la que adoctrina els catalanets a través del Super3 perquè ja de ben petits odiïn tot allò que faci olor d’espanyol. I també va ser força curiós que se’n parlés més aviat poc, de política municipal. De fet, el Rivera es va referir força temps a les eleccions andaluses, i tan sols va tenir unes paraules per als regidors del partit a l’Ajuntament de Reus. Deu ser que els consistoris els importen ben poc, i que el de debò els encigala és el PODER. Sí, amic meu, en majúscules.

 

I aquest poder no hi és pas, als ajuntaments de les regions de les Espanyes. No. El poder és als informatius, i a l’IBEX, i a la llotja del Bernabéu. Sempre hem sabut que quan el PP es va quedar sense l’enemic basc es va treure de la màniga el català per controlar el discurs més visceral, el que apel·la a la unitat espanyola per controlar-ho tot. I també sabem que és per això que es van carregar l’Estatut, perquè a Mèrida i a Salamanca això funciona. I que no fa el mateix, Cs? Que no és pas la mateixa estratègia, tenir els pebrots de dir als mitjans estatals que a Catalunya t’hi jugues el físic, per parlar en castellà?

 

És per aquest motiu, benvolguts, que tots hauríem de tenir clar que no és només que l’odi el fabriquin ells, i que la fractura social que denuncien és per la ràbia que els fot que nosaltres haguem deixat de callar després de dècades. És que nosaltres tan sols som una peça més al tauler d’aquesta partida cap a la Moncloa. Que sí, que la dreta va calenta, i que Rivera i Casado juguen a veure quin dels dos és més fatxa, però que la qüestió no és aquesta. Que per a uns i altres només som una arma per fer-se mals i prendre’s vots, i que això hauria de fer veure els ingenus de la tercera via que s’ha de tirar pel dret perquè tan sols ens volen muts i submisos.

 

I de futbol millor que no en parlem, avui, que el CF Reus em fa patir molt, enguany.

 

Ben calentó,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here