Advertisement Advertisement Advertisement
11.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, març 22, 2023

L’espai polític dels comuns va amb retard

Una de les assemblees recents de l’espai dels comuns celebrada al barri de la Floresta. Foto: cedida.

A set mesos de les eleccions municipals, l’espai polític dels ‘comuns’ a Tarragona encara debat com presentar-s’hi. A aquestes alçades resulta incomprensible que les múltiples reunions, assemblees obertes, processos interns i convocatòries de primàries no s’hagin concretat en una oferta electoral clara i definida, amb un nom i una cara visible.

 

Podem, Tarragona en comú, Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, independents… Aquest conglomerat porta massa temps analitzant i debatent aspectes interns i retardant la seva presència pública amb un discurs reconeixible pels ciutadans. Com concretaran la seva oferta electoral és una de les grans incògnites de les municipals de la primavera que ve a Tarragona.

LES FORCES DEL 15-M ENCARA NO TENEN CLAR COM ES PRESENTARAN A LES MUNICIPALS DE TARRAGONA

Els mateixos promotors d’aquest espai polític calculen que no hauran culminat el procés intern abans del proper mes de gener. Massa tard. És una manera de fer política de determinades esquerres molt legítima, però que va en direcció contrària a la velocitat de la societat actual i als interessos dels electors, molt allunyats dels debats interns de les formacions polítiques.

 

A aquesta inconcreció de Tarragona cal afegir-hi altres dos elements que juguen a la contra: la crisi nacional que viu aquest moviment polític de confluència i molt díficil d’explicar als ciutadans; i un discurs poc definit d’aquest espai a l’Ajuntament de Tarragona que no s’ha concretat en una alternativa clara al govern municipal de PSC-PP.

ELS ‘COMUNS’ HAURIEN DE BASTIR UNA CANDIDATURA POTENT, LIDERADA PER UNA PERSONA JOVE I PREPARADA

Els comuns parteixen gairebé de zero. Una sola regidora al consistori (Arga Sentís, d’IC) que no repetirà, un relat difús i inconcret, una marca indefinida i una escassa presència pública. O espavilen o arribaran tard a l’hora de concretar una alternativa progressista a l’esquerra del PSC i ERC.

 

Tarragona necessita que aquest espai polític que va néixer de la força del canvi del 15-M agafi embranzida. Han de bastir un programa i una candidatura potents, liderats una persona nova en política, jove i preparada. De com i quan ho facin, dependrà en bona part el resultat electoral del proper mes de maig.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here