11.7 C
Província de Tarragona
Dissabte, desembre 10, 2022

Una abraçada a Cèsar Puig

Cèsar Puig, amb el seu advocat, Jaume Alonso Cuevillas, el passat mes d’abril a l’entrada a l’Audiència Nacional. Foto: ACN

Indignació i impotència. Barreja de sentiments. Abans, sedició; ara, rebel·lió. Ànim de venjança. Relat fals apel·lant a una violència inexistent. Fa sis mesos l’acusaven de sedició i de pertànyer a una organització criminal. Ara l’acusen de rebel·lió i el volen enviar 11 anys a la presó.

 

Deia fa mig any que els que coneixem Cèsar Puig ens sentíem especialment agredits i perplexos per la decisió de la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, de processar l’advocat vallenc per sedició. Ara que la Fiscalia augmenta la gravetat del presumpte delicte imperen la indignació i la impotència.

A L’ADVOCAT VALLENC L’ACUSAVEN DE SEDICIÓ I ARA DE REBEL·LIÓ

Cèsar Puig era el secretari general del departament d’Interior l’1 d’Octubre de l’any passat, però també ho era el 17 d’agost del 2017, el dia i la nit dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Aquella tarda de ple estiu estava a punt de tornar a Valls amb el seu fill quan la furgoneta de la Rambla ho va capgirar tot.

 

De l’èxit en la resolució dels atemptats a la destitució la matinada del 28 d’octubre en aplicació de l’article 155. A l’advocat Cèsar Puig li toca ara travessar l’etapa més amarga i dura de la seva vida pública. Un altre advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, el defensarà de les acusacions de rebel·lió.

PUIG PARTICIPARÀ EL PROPER DIVENDRES EN UN ACTE A LA URV AL COSTAT DE GONZALO BOYE

Puig participarà divendres que ve, 9 de novembre, en un acte públic a l’Aula Magna de la URV al costat del també advocat Gonzalo Boye. L’acte l’organitzen Juristes per la República, ANC Tarragona i Òmnium Cultural del Tarragonès.

 

Serà un bon moment per mostrar el suport públic i generós a qui va ser delegat del Govern de Catalunya al Camp de Tarragona, director del Pla de Seguretat de la Indústria Química i director territorial del departament de Territori i Sostenibilitat.

 

Bon gestor, jurista altament qualificat, professor universitari, de tracte afable, comunicador eficient i sempre en sintonia amb les palpitacions i necessitats del territori. Com afirmava el passat mes d’abril, aquest article vol simbolitzar una abraçada sincera i personal a Cèsar Puig.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here