19.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Judith Trilirí: batecs de màgia

Judith Trilirí, una artista tarragonina que es dedica al món de la màgia. Foto: David Oliete.

Un tatuatge a l’avantbraç dret la delata: una línia d’electrocardiograma amb una vareta a la punta. El seu cor batega màgia des que, amb vuit o nou anys, es va comprar la primera baralla i el primer llibre de trucs. Des de llavors s’ha fet gran com a maga, i el seu pas pel programa de televisió Pura Magia li ha acabat de donar la confiança que li faltava. Anoteu-vos el seu nom: Judith Trilirí. En sentireu a parlar!

 

Trenta anys acabats de fer. Asturiana de naixement i tarragonina d’adopció. És professional de muntanya en uns grans magatzems i es dedica a assessorar aquells que fan activitats en aquest entorn sobre l’equipament, la roba o el calçat que els anirà millor. Aquesta és la cara A. O potser la A és la de la màgia i la B és la de la muntanya… La qüestió és que la Judith respira màgia pels quatre costats.

L’ARTISTA HA INTERVINGUT AL PROGRAMA DE TELEVISIÓ  ‘PURA MAGIA’

La història es remunta a quan era ben petita: “Soc filla única i m’ho he hagut de fer tot sola”, explica; “m’entretenia molt amb manualitats i feia globoflèxia”. Amb gairebé deu anys, va fer un pas més i es va tornar assídua d’una botiga de màgia, ja desapareguda, La Chistera Mágica, que hi havia a la plaça de la Font de Tarragona. “Amb un llibre i una baralla vaig començar a practicar, i vaig quedar perdudament enamorada de la màgia”, recorda.

 

Es va fer amiga de l’amo de la botiga, l’Esteban, i va començar a dedicar moltes de les seves hores lliures a aquest art. De fet, amb altres aficionats, van crear Tarracadabra, l’Associació d’Amics de la Màgia de Tarragona. I la gota que va acabar d’omplir el got va ser un viatge a Lorca (Múrcia), just després del terratrèmol que hi va haver l’any 2011. “Vaig anar amb l’Esteban i una altra companya a fer un taller per als nens afectats pel desastre, i va ser una de les experiències més boniques i dures de la meva vida”, reviu, emocionada. Un punt d’inflexió que va fer que s’estimés la màgia encara una mica més.

(…)

Així comença el reportatge sobre Judith Trilirí que publiquem íntegrament al número 32 del FET a TARRAGONA dins d’un dossier dedicat als artistes que ens fan riure.

 

La revista la podeu trobar a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc el Miracle (Via Augusta, 8).

 

Aprofiteu la sortida al carrer del número 32 del FET per fer-vos-en subscriptors per només 30 € l’any. Rebreu còmodament a casa totes les revistes, i podreu participar a les activitats culturals que organitzem i guanyar entrades per a espectacles de música i teatre.

 

Subscriu-te al FET aquí.

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here