14.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, març 26, 2024

Laia Estrada: la ruptura amb sentit comú de la CUP

Laia Estrada, a punt per l’entrevista del ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“És clar que volem governar, és un mite això que diuen que només volem fer d’oposició”, s’exclama Laia Estrada, portaveu de la CUP a l’ajuntament de Tarragona. Però, formarien part d’un govern municipal amb altres forces progressistes com Esquerra, els comuns i els socialistes? “Amb el PSC, segur que no. Amb la resta, hauríem de concretar objectius”, respon. Donarien suport a un alcalde independentista? “Ja veuríem, també s’hauria de parlar de temes socials i de gènere”, replica.

 

I a l’hora de parlar d’objectius és on la líder cupaire a la plaça de la Font toca més de peus a terra. El nostre projecte de ruptura i transformació -ve a dir- és amb “sentit comú”: fiscalitat progressiva, municipalització i gestió directa de serveis bàsics, dret a l’habitatge… Vaja, que si governa la CUP al consistori tarragoní no hi haurà l’endemà un procés revolucionari. Perquè, com admet Estrada, implantar un projecte de ruptura ha d’anar acompanyat d’un creixement del suport popular.

 

Laia Estrada ha passat aquest dimarts pel programa ‘Tribuna Tarragona’ que coproduïm Ràdio Ciutat de Tarragona i FET a TARRAGONA. He vist una portaveu de la CUP poc agressiva i amb ganes de plantejar propostes en positiu, però com sempre contundent i fiscalitzadora. Sap que la seva formació ha remogut les aigües tranquil·les dels darrers anys al consistori i que ha contribuït d’una manera decisiva a que durant aquest mandat sí hi hagi hagut oposició.

La portaveu dels cupaires a l’Ajuntament reclama la municipalització de serveis bàsics

Manté sense pal·liatius l’esmena a la totalitat al govern Ballesteros: parla de “desídia i negligència en les funcions de l’administració local” quan es vol saber si s’està incomplint el contracte de la brossa. Denuncia el “cinisme” de l’alcalde per culpar les actituds incíviques de la brutícia de la ciutat, i planteja: “Cal rescindir el contracte i recuperar-ne el servei”. I remata en síntesi: “Menys projectes aparador i més dedicació a la vida quotidiana”.

 

De la feina feta, se’n sent prou satisfeta. Altaveu de lluites socials i fiscal de presumptes casos de corrupció, Estrada admet ara: “No som Método 3, no podem estar tot el dia investigant, necessitem i volem fer propostes de futur a la ciutat”.

 

Entre l’activisme i el càrrec electe, entre el carrer i la institució, la portaveu cupaire sap que se’ls ha de veure com el “lleixiu” que neteja l’ajuntament, però sense fer por per seguir creixent. I aquí està el seu repte principal de cara a l’any que ve.

 

AQUÍ PODEU VEURE EL PROGRAMA SENCER. DESPRÉS DE L’ENTREVISTA, HI HA TERTÚLIA AMB ELS PERIODISTES DÍDAC MONTOLIU (Tarragona Digital) I DANI REVENGA (Indicador d’Economia).

 

http://rctgn.cat/estrada-la-cup-ha-estat-a-lalcada-i-ha-complert-els-objectius/?fbclid=IwAR0jxyEvjfujCmFZucOabMAU4RRe6TGwP8PIzvWhkR5p4bY5pcY37Ue6PvQ

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here