13.3 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

La bombolla Ballesteros

L’alcalde Ballesteros a la conferència celebrada aquest dijous al vespre a l’auditori de la Diputació. Foto: Ajuntament de Tarragona.

Ni una paraula sobre neteja; ni un comentari sobre el servei de recollida de la brossa; ni una declaració sobre el manteniment de l’espai públic; ni un mot sobre habitatge o seguretat; ni una frase de consol adreçada als veïns i veïnes de Tarragona i a les entitats dels barris reconeixent que, potser, no s’ha invertit prou en aquests aspectes bàsics de la vida quotidiana. En definitiva, ni una paraula sobre els problemes que més preocupen els tarragonins.

 

Josep Fèlix Ballesteros i el seu equip continuen instal·lats en una bombolla. La conferència d’aquest dijous -“La Tarragona social, verda i innovadora”- referma encara més aquesta visió idíl·lica de l’alcalde, que menysté els sectors socials que el critiquen, dient que són uns “negatius”. Ballesteros va tan sobrat que es permet afirmar que aquest 2018 “ho hem petat” amb als Jocs Mediterranis i que vol “tornar a eixugar les llàgrimes dels pessimistes” anunciant un període de noves i fortes inversions.

L’ALCALDE OBVIA A LA SEVA CONFERÈNCIA LA NETEJA I ELS ALTRES TEMES QUE MÉS PREOCUPEN ELS TARRAGONINS

En un acte més propi de candidat que no d’alcalde, Ballesteros ha penjat el cartell de SOLUCIONAT  a la Tabacalera, el Banc d’Espanya i la Savinosa. S’ha atribuït la “nova vida” de l’hotel Imperial Tarraco, però no ha dit ni una paraula de la bastida que aguanta des de fa anys l’edifici que havia d’acollir un establiment de 5 estrelles al pla de la Seu. Ha reiterat que té alternatives a IKEA, però no ha analitzat la desertització comercial del centre de la ciutat.

ballesteros anuncia la compra de nous autobusos i promet més de 40 milions d’euros en inversions

L’alcalde es vol jugar la reelecció apostant fort per l’Empresa Municipal de Transports. El seu anunci estrella de bus gratuït per a tothom ja té matisos (abans de les eleccions es reduiran les tarifes, però la gratuïtat es promet ara per d’aquí 4 anys) i incorpora la compra de nous autobusos per respondre a les crítiques per l’antiguitat de la flota actual.

 

La revolució en mobilitat que promet el dirigent socialista (inclou una estació central d’autobusos a l’actual aparcament Battestini) la farà gràcies a “disposar d’entre 40 i 50 milions d’euros per a inversions durant el proper mandat. Això vol dir que tindrem una capacitat inversora que mai abans no hem tingut, de més de 10 milions d’euros anuals”.

 

La clau de tot plegat és saber si la majoria de tarragonins se’l creuen o no, si mantenen la confiança en els nous anuncis cridaners de Ballesteros o si hi desconfien després de dotze anys de moltes promeses desades en un calaix. L’alcalde sempre optimista i rialler o la ciutat preocupada per una creixent sensació de desídia en l’acció del govern i deixadesa als carrers. La resposta la tindrem aviat a les urnes.

 

El fiasco final

 

Un apunt al marge sobre les formes de l’acte, que prometia una cosa que al final ha acabat amb un fiasco. Ballesteros només ha respost una pregunta del públic per falta de temps, al·legant que havia de marxar a la Nit del Turisme. Incomprensible i imperdonable que l’organització no hagués previst aquesta situació. No es podia haver avançat mitja hora la conferència? (Ja fa setmanes que es coneixia la celebració de la Nit del Turisme). No es podia allargar l’alcalde un quart d’hora responent altres preguntes dels assistents?  Ha estat un final abrupte que tira per terra els esforços en cosir un acte que es notava que s’havia treballat molt i bé.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here