18.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 20, 2024

Eusebi Campdepadrós: “Tarragona ha de recuperar l’orgull de ciutat”

Imatge corresponent a l’entrevista al diputat de Junts per Catalunya, Eusebi Campdepadrós. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Veurem el referèndum perquè l’estat espanyol no podrà aguantar la pressió que genera aquesta situació d’inestabilitat política”. Rotund s’expressa Eusebi Campdepadrós, independentista de pedra picada i home del president Puigdemont, que el va trucar per liderar la llista de Tarragona de Junts per Catalunya en aquelles eleccions decisives del 21 de desembre de 2017.

 

Just un any després d’accedir com a diputat i ser nomenat secretari primer de la mesa del Parlament, l’advocat ha analitzat l’actualitat política al programa ‘Tribuna Tarragona’, que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA. Campdepadrós no deixa al marge als dubtes: “No té cap sentit que des de Catalunya col·laborem amb l’estabilitat de l’estat espanyol mentre no hi hagi una oferta de negociació política”.

EL DIPUTAT DE JUNTS PER CATALUNYA DIU QUE “LA CIUTAT PORTA MASSA TEMPS DE DECEPCIONS I PROJECTES ENCALLATS”

Respecta les posicions de dirigents polítics empresonats com l’exconsellera Dolors Bassa, que va demanar que no deixin caure el govern de Pedro Sánchez, però replica: “Qui vol aprovar els pressupostos ha de fer alguna oferta i les inversions previstes no arriben ni al PIB català ni al que preveu l’Estatut. Quin tipus d’oferta és aquesta?”, es pregunta.

 

Tot reconeixent la manifesta divisió al si de l’independentisme, el diputat de Junts per Catalunya afirma: “La base electoral s’eixampla prenent la iniciativa i decisions. A base de posar en evidència el perjudici que suposa per la ciutadania catalana seguir dins Espanya. No podem cedir i deixar-ho per més endavant”.

CAMPDEPADRÓS CONFIA EN EL PROJECTE POLÍTIC DE PUIGDEMONT, PERÒ NO ES PLANTEJA MILITAR AL PDECAT

En clau local, Campdepadrós deixa anar que les eleccions del 26 de maig “han de servir perquè els tarragonins recuperem l’orgull de ciutat. Portem massa temps de decepcions i projectes encallats. S’ha perdut pols, vitalitat. Tarragona ha de liderar el territori. Cal una nova embranzida”. I en aquest punt sitúa Dídac Nadal, candidat del PdeCAT, com l’alternativa a Ballesteros: “Jove, preparat i implicat a la ciutat”. Partidari de les llistes conjuntes, respecta que els partits no les hagin volgut i confia que les forces sobiranistes sumaran per promoure un canvi a l’alcaldia.

 

Campdepadrós, que va ser militant i dirigent d’Esquerra Republicana a Tarragona, diu ara que no es planteja militar al PdeCAT, però es mostra convençut dels beneficis del projecte polític de Puigdemont que fa un any va aconseguir aplegar persones de procedències tan diferents com la de l’advocat i la de la número 2 de la llista, l’exsocialista i exdelegada del govern espanyol, Teresa Pallarès. “Aquest és el tipus d’eixamplament real que necessitem”, conclou.

 

AQUÍ PODEU VEURE EL PROGRAMA SENCER AMB L’ENTREVISTA I LA POSTERIOR TERTÚLIA AMB ELS PERIODISTES FRANCESC DOMÈNECH I ORIOL AYMÍ:

 

http://rctgn.cat/campdepadros-veurem-un-referendum-dautodeterminacio-pactat/

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here