20.2 C
Província de Tarragona
Dijous, novembre 30, 2023

Òscar Peris i l’esforç per governar més i millor

Òscar Peris, delegat del Govern a Tarragona, en l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Governar per tothom i fer les polítiques que la gent espera de nosaltres, pensin com pensin”. Quan la ciutadania et suspèn amb un 4’7 de nota mitjana, cal respondre amb una certa autocrítica i una declaració ferma d’esmenar la plana. I això és el que fa el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris: “Ens hem d’esforçar més, pencar de valent i resoldre els problemes del país”.

 

L’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió no mostra, precisament, una valoració massa positiva dels catalans en relació al govern de la Generalitat. Sigui per les reivindicacions de diferents col·lectius socials i professionals, sigui per la monopolització del judici i la situació dels presos independentistes, sigui per les diferències en les estratègies dels partits sobiranistes, la feina de l’Executiu o no es fa bé o no llueix.

ELS PRINCIPALS PROJECTES DEL GOVERN A TARRAGONA SÓN DE CONSELLERIES EN MANS D’ESQUERRA

Òscar Peris hi ha intentat respondre aquesta setmana al ‘Tribuna Tarragona’, programa que coproduïm Ràdio Ciutat de Tarragona i FET a TARRAGONA. Amb el delegat hem analitzat temes candents de la ciutat que, curiosament, pertanyen a conselleries en mans del seu partit -Esquerra Republicana- que és qui més està insistint en la necessitat de desenvolupar una bona gestió governamental per eixamplar la base a favor de les tesis independentistes.

 

Salut (Joan XXIII), Educació (Institut Escola Arrabassada), Afers Socials i Famílies (atenció als menors migrants no acompanyats) i Justícia (futur centre penitenciari obert i Fòrum Judicial) són departaments que passen pel criteri polític dels republicans. Són les conselleries amb més volum pressupostari i incidència en la vida quotidiana de les persones.

HOSPITAL JOAN XXIII, ATENCIÓ A MENORS, ESCOLA ARRABASSADA I PALAU D’ESPORTS SÓN PRIORITARIS

Al llarg de l’entrevista on abordem aquests i altres temes, el delegat insisteix en el missatge d’ERC de treballar per una bona gestió des del Govern, però no concreta o concreta molt poc sobre els projectes. Potser, per falta de partides econòmiques assignades. Potser, per un excés de prudència. Potser, perquè fuig de grans titulars.

 

A la Ciutat de Repòs i Vacances, tancada des de fa més de 7 anys, tampoc no hi ha novetats. Han arribat idees i projectes privats al Govern, però cap amb suficient solidesa econòmica. “Si la capacitat inversora de la Generalitat fos extraordinària, ens hi podríem plantejar un projecte públic, però amb els diners que hi ha s’han de prioritzar obres com les de Joan XXIII”, argumenta el delegat.

 

I finalment, en relació a la polèmica creada pel tancament dels locals Iot i Tòful de Mar, a la platja Llarga, Peris defensa l’actuació del Govern i diu que aquesta setmana surt a concurs “en condicions d’igualtat per a tothom” la part del bé públic que correspon al Tòful de Mar. “S’ha fet el procediment de manera ràpida per no afectar la temporada d’estiu”.

 

Aquí podeu veure el programa sencer, que inclou una tertúlia amb els periodistes Coia Ballesté (Catalunya Ràdio) i Jaume Garcia (Tarragona 21).

 

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here